Imants bv

Standhouder nummer: 
644
Standhouder locatie: 
Warandestraat

Imants is al jaren bekend met goede grondbewerking. De spitmachines zijn vooral bekend vanwege hun effectieve werking en het combineren van werkgangen. Bij de spitmachines voor de lichtere grondsoorten wordt direct een hoofdgrondbewerking gecombineerd met het maken van een zaaibed. Op de zwaardere grondsoorten is er de mogelijkheid om de diepe grondbewerking te combineren met een losse rotorkopeg of frees.

Vanwege de schaalvergroting en oplopende brandstofprijzen spelen de capaciteit en het brandstofverbruik van machines een belangrijke rol.

Kiezen voor een spitmachine kan u deze winst in tijd, kosten en energie opleveren. Daarnaast heeft de spitmachine nog diverse andere voordelen boven traditionele grondbewerkingsmachines.

Voor meer informatie bezoek www.imants.com.

Imants BV is een machinefabrikant die al ruim 130 jaar bestaat. Ze zijn de producent van Imants spitmachines en van een aantal machines en merken voor het professionele sportveldonderhoud.

Nieuws

 • De nieuwste generatie diepwoeler, de Imants Culter 3.0.

  De imants Culter 3.0 is een aanvulling op het product assortiment van Imants. Het is een woeler of voorzetwoeler die zich onderscheidt van andere voorzetwoelers door een aantal belangrijke kenmerken.

  In het veld is er behoefte aan een woeler die men makkelijk kan combineren met een spitmachine en die ook in de gedachte van de spitmachine te gebruiken is met lage kosten en weinig trekkracht.

  Uit de praktijk blijkt dat de verdichting door sommige oogstomstandigheden dieper optreedt dan de bouwvoor. Hierdoor is er de wens om deze vaak schralere ondergrond wel open te breken maar deze niet te betrekken in de bouwvoor. Het is belangrijk om zogenaamde breuklijnen te creëren waarbij lucht en plantwortels kunnen doordringen tot de diepere grondlagen. Tevens is er geen storende laag meer die water tegen houdt zowel opwaarts (capillair) als neerwaarts.

  De machine is zo geconstrueerd dat deze zeer dicht op de trekker zit en dat de spitmachine uitzonderlijk dicht aan de woeler gekoppeld is zonder dat de woelertanden in de spitas kunnen komen. De Culter 3.0 maakt het mogelijk om bij bepaalde gewassen te kunnen woelen en spitten, alleen te woelen of alleen te spitten. Hierdoor is de machine breed inzetbaar. De Culter kan ook gecombineerd worden met andere werktuigen zoals bijvoorbeeld een losse rol, een rotorkopeg of een schijveneg.

  De vele details van de Culter 3.0 maken de machine uniek ten opzichte van de bestaande machines in de markt. De Culter 3.0 is standaard uitgevoerd met 6 rechte Culter tanden. Deze tanden zijn ontwikkeld met als doel een minimale trekkracht en optimaal eindresultaat en lage kosten per hectare. De Culter tanden zijn gemaakt van hardmetaal met eenvoudig verwisselbare slijtdelen.

  De Culter tanden zorgen voor het gelijkmatig omhoog brengen (en hierdoor breken) van de ondergrond zonder ongewenste grondverplaatsing met een gelijkmatig bodemprofiel over de gehele werkbreedte. Hierdoor krijgt het bodemleven zuurstof en kan er makkelijker een capillaire werking optreden.

  De Culter is standaard gestraald en gepoedercoat voor optimale levensduur en voorzien van een hydraulische hef met hefvermogen van 3000kg.

  De machine heeft een maximale werkdiepte van 60 cm en is geschikt voor tractoren tot 400PK. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder Culter tanden te werken. Deze kunnen dan eenvoudig op verschillende afstanden gemonteerd worden.

  Voordelen op een rij:

  • Alleen en in combinatie met andere werktuigen te gebruiken
  • Met 2, 3, 4 of 6 Cultertanden op gelijke afstand te gebruiken
  • Jarenlang Duits onderzoek naar optimale tand
  • Optimale breuklijnen zonder ongewenste grondverplaatsing
  • Gelijkmatig bodemprofiel in de ondergrond
  • Alles zeer dicht op de trekker gebouwd vanwege gewichtsverdeling
  • Standaard hardmetalen Culter tanden
  • Standaard hydraulische hef CAT III met hefvermogen van 3000kg
  • Te gebruiken voor graslandbeluchting

  Meer info

Demo's

 • Imants

  De 46 is ontwikkeld voor de middelzware tot zware kleigrond (VX) maar kan met andere spitarmen ook lichtere grondsoorten bewerken (SP).  De spitmachine biedt de mogelijkheid om de diepe grondbewerking, zaaibedbereiding en het zaaien in 1 werkgang uit te voeren onder verschillende omstandigheden.Door de vele mogelijkheden en het perfecte resultaat is deze machine een zeer goed alternatief voor traditionelere grondbewerkingsmachines zoals de ploeg en de krukasspitter.


  Number: 
  703
  Type: 
  46VX300
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Spitmachines
 • Imants

  De 48SX serie is een serie die zeer geschikt is voor zand tot leem- lössachtige bodems overal in de wereld. De machine is uitermate geschikt voor de middelgrote en grote bedrijven met trekkers van 130 tot 250 PK. De machine heeft een capaciteit tot maar liefst 2 hectare per uur! Ook voor kleinere percelen is de spitmachine uitermate geschikt. Kopeinden zijn net zo goed bewerkt als de stukken in het midden. Er is geen voor! In combinatie met een frontklepelmaaier kan de 48SX perfect werk maken. Maisstro, groenbemester of stoppel wordt nog beter verkleind. De spitter mengt het perfect en in combinatie met een zaaimachine is alles klaar. 3 in 1 dus!


  Number: 
  704
  Type: 
  48SX300H
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Spitmachines
 • Imants

  De imants Culter 3.0 is een aanvulling op het productassorttiment van Imants. Het is een woeler of voorzetwoeler die zich onderscheidt van andere voorzetwoelers door een aantal belangrijke kenmerken. In het veld is er behoefte aan een woeler die men makkelijk kan combineren met een spitmachine en die ook in de gedachte van de spitmachine te gebruiken is met lage kosten en weinig trekkracht. De vele details van de Culter 3.0 maken de machine uniek ten opzichte van de bestaande machines in de markt. De Culter 3.0 is standaard uitgevoerd met 6 rechte Culter tanden. Deze tanden zijn ontwikkeld met als doel een minimale trekkracht en optimaal eindresultaat en lage kosten per hectare.


  Number: 
  705
  Type: 
  Culter 3.0