AVEVE Zaden


AVEVE zaden is één van de invloedrijkste bedrijven in de wereld op het gebied van gecertificeerde zaaigranen, maïs, grassen, groenbemesters, aardappelen, voederbieten,... Op de Werktuigendagen zullen voornamelijk onze maïszaden, zaaigranen, grasmengsels en groenbemesters in de kijker staan.

Om voortdurend vooruitgang te blijven boeken staat AVEVE Zaden in nauw contact met de meest gerenommeerde Europese kweekbedrijven om het beste genetisch materiaal voor de landbouwer te kunnen garanderen. Daarnaast worden de nieuwste en meest veelbelovend zaaigranen door deskundigen gescreend en opgevolgd in ons proefstation te Neerhespen. De beste rassen worden vervolgens geselecteerd met de nodige zorgen geconditioneerd in ons zeer moderne productie-eenheid te Landen.

Binnen de Groep AVEVE bevinden zich naast de afdeling AVEVE ZADEN ook de afdelingen AVEVE Plantenbescherming en AVEVE Plantenvoeding. Alle drie samen vormen ze de divisie Land-en tuinbouw van de Groep AVEVE , die marktleider is in België voor de distributie van zaden, plantenbeschermings- en plantenvoedingsmiddelen!

AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf!

Merken

 • Maïszaden

  AVEVE heeft een uitgebreid assortiment van maïsrassen van de meest prominente Europese kweekbedrijven voor zowel kuil als korrel . Dankzij dit assortiment kunnen we voor elke vraag van u een oplossing op maat brengen. Dit kan zowel gaan over drogestofopbrengst, zetmeel, verteerbaarheid of korrelopbrengst. Daarom stellen we op de Werktuigendagen graag onze nieuwe toprassen aan jullie voor. Onze gevestigde zullen hier ook te bewonderen zijn.

  Nieuwe toppers

  • SY TELIAS (FAO 220): SY Telias is ons gamma de nieuwe topper in zowel korrelopbrengst als drogestofopbrengst! Het waarborgt u een uitstekende korrelopbrengst en financieel rendement , hetgeen bevestigd wordt in de proeven.
  • P7326 (FAO 170): P7326 is een ultravroeg ras voor late zaai of vroege oogst. Dit ras wordt gekenmerkt door een zeer sterke jeugdgroei en goede koudetolerantie . Het gedijt ook zeer goed op koudere en nattere percelen. Een typische karakteristiek van P7326 is een maximale zetmeelopbrengst voor een kort groeiseizoen.
  • LG 31.235 (FAO 220): LG 31.235 is dé nieuwe referentie op vlak van voederkwaliteit onder de halfvroege rassen. In de proeven is het dé nieuwe topper op het vlak van het zetmeelgehalte.
  • AGROFIDES (FAO 220): Agrofides is het nieuwe en massale dubbeldoelras van KWS. Typische kenmerken zijn een zeer goede jeugdgroei , een goede korrelopbrengst en een gelijkmatige kolfinplanting kort tegen de stengel.
  • BATISTI CS (FAO 240): Batisti CS is de meest massale kuilmaïs in de late groei. Het is een legervast gewas met een goede stay-green.

  Enkele gevestigde waarden:

  • KALIENTES (FAO 200): Kalientes is al jaren een gevestigde waarde in ons assortiment dankzij zijn uitstekende opbrengstpotentieel in korrel in combinatie met het lage vochtgehalte en zijn stevigheid. Het is de beste combinatie tussen vroegrijpheid en korrelopbrengst.
  • KOMPETENS (FAO 220): Kompetens is onze referentie op vlak van korrelopbrengst . Het levert uitstekende voerderwaarde af en wordt gekenmerkt als een stevig gewas met een lage kolfinplanting.
  • FREDERICO (FAO 230): Frederico is een massaal gewas met mooie en grote kolven. Een extra troef voor Frederico is zijn zeer goede Rhizoctonia tolerantie . Uitermate belangrijk is de combinatie van een uitstekende D.S.-opbrengst met een hoog zetmeelgehalte.
  • LG 30.209 (FAO 190): Dit ras is zeer geschikt voor vroege oogst of late zaai . LG 30.209 heeft het hoogste zetmeelgehalte en de hoogste verteerbaarheid van alle rassen op de Belgische rassenlijst.
  • DKC 2931 (FAO 210): DKC 2931 is een streling voor het oog. Dit is te danken aan zijn grote kolven en knappe, gezonde afrijping. Het is een zeer stevige gewas met een goede stengelrotresistentie. Nog een karakteristiek van DKC 2931 is dat het tolerant is voor voor droogte.
  • METRONOM (FAO 230): Kenmerkend aan Metronom is zijn goede droogteresistentie, zijn uitstekende legervastheid en stengelrotresistentie. Het heeft daarnaast een zeer hoge D.S-opbrengst en korrelopbrengst.

 • Graslandmengsels en groenbemesters

  AVEVE zaden biedt zowel voor graslandmengsels als groenbemesters een uitgebreid assortiment aan. Op het vlak van graslandmengsels kan er afhankelijk van uw gebruiksdoel een keuze gemaakt worden tussen onze SUPERSTAR en MIXITAL graslandmengsels.

  AVEVE biedt daarnaast nog een uitgebreid gamma aan groenbemesters als voorteelt voor de hoofdteelt het jaar erna. Groenbemesters moeten gezien worden als de investering van de toekomst voor uw bedrijf. Het leidt tot een verbetering van de vruchtbaarheid en structuur van de bodem, zodat het succes van de daaropvolgende hoofdteelt met een aanzienlijke proportie toeneemt!

  • SUPERSTAR GRASLANDMENGSELS: Superstar Prima en Tetra zijn graslandmengsels, die te bezichtigen op ons proefveld te Oudenaarde. Het zijn typische mengsels voor blijvend grasland.
  • MIXITAL GRASLANDMENGSELS: Mixital Plus en mix zijn graslandmengsels, die ideaal zijn om te zaaien als tijdelijk grasland voor een grassnede of als EAG groenbemester.
  • GROENBEMESTERS: Enkele EAG mengsels die te bewonderen zullen zijn in Oudenaarde zijn EAG bieten/granen, EAG Matacelie, EAG Jamenas ,... Deze mengsels zijn een investering voor de bodemvruchtbaarheid. Deze EAG mengsels helpen ons met de aaltjes bestrijding en brengen een aanzienlijke hoeveelheid effectieve organische stof in bodem.

 • Zaaigranen

  Om voor u de beste rassen van wintertarwe en wintergerst te garanderen werkt AVEVE Zaden al jarenlang samen met de beste kweekbedrijven van Europa. Dit vinden we bij AVEVE echter niet voldoende. AVEVE Zaden test de nieuwste rassen gedurende enkele jaren in ons proefstation in Neerhespen. Dankzij deze methode weten welke variëteiten het beste gedijen op de verschillende gronden om zo’n goed mogelijk advies aan jullie te geven. De gecertificeerde zaaigranen zullen voor jullie leiden tot topopbrengsten!

  Nieuwe toppers tarwe

  • KWS TALENT: Dit ras is een nieuwe waardemeter qua opbrengst en is een gewas waar er geen agronomische zwakheden waarneembaar zijn.
  • PORTHUS: Porthus is een nieuwe soort, die met meer dan glans geslaagd is over de volledige lijn. Het is een algemeen gezond gewas en vooral geschikt voor de zaai na maïs. Typisch voor deze variëteit is het zeer hoge opbrengstpotentieel en het uitstekende hectolitergewicht.
  • WPB EBEY: WPB Ebey is een garantie voor een goede opbrengst dankzij het grote aantal aren. WPB Ebey is gekarakteriseerd door zijn zeer sterke uitstoeling , wat leidt tot veel aren/m². Deze variëteit staat bekend als een gezonde tarwe met een goed hectolitergewicht.

  Gevestigde waarde tarwe

  • KWS DORSET: KWS Dorset is de tarwesoort die het verschil maak in moeilijke omstandigheden. Typisch voor dit is ras is dat het de beste fusarium-resistentie heeft van alle rassen, zeer geschikt voor zaai na tarwe en maïs.
  • SAHARA: Sahara is al jaren dé referentie in de wintertarwe dankzij zijn voortreffelijk opbrengstpotentieel. Deze variëteit staat gekenmerkt door zijn algemene ziekteresistentie en fantastische legervastheid.
  • ALBERT: Albert is gegarandeerd de beste compromis tussen opbrengst en agronomie. Dit ras staat algemeen bekend owv. zijn zeer goede algemene ziekteresistentie en zeer hoog hectolitergewicht.
  • KWS SMART: KWS Smart is de slimste keuze voor uw akkerbouwbedrijf. Typisch zijn de uitstekende resistentie voor fusarium en gele roest en de uitstekende stro-opbrengst. KWS Smart is ook zeer geschikt voor de zaai na maïs.

  Gevestigde waarde gerst

  • KWS TONIC: KWS Tonic is de specialist in opbrengst en steekt al verschillende jaren met kop en schouders er bovenuit in de proeven. Het heeft daarnaast nog een goede legervastheid.

 • Vibrance Duo

  Vibrance Duo is een nieuw erkende zaadontsmetting die leidt tot hogere opbrengsten dankzij een betere bescherming van zaaizaad en stimulatie van de wortelontwikkeling.