Vanhoucke Machine Engineering


Vanhoucke Machine Engineering is een Belgische bedrijf en ontwerpt en produceert hoogwaardige landbouwmachines. Van machines voor mechanische en thermische onkruidbestrijding tot oogst en verwerkingsmachines voor groenten. Door gebruik van innovatieve technologieën en jarenlange ervaring kunnen we perfect inspelen op de wens van de klant om de meest efficiënte oplossing voor te stellen.

Door deze manier van werken en de hoge kwaliteit van onze machines met de snelle service die we kunnen bieden, hebben we ondertussen klanten wereldwijd van Japan en Rusland tot Canada, maar met een focus op Europa.

Merken

 • Vanhoucke Machine Engineering
  • Knolselderrooier: Deze machine is speciaal ontworpen voor het best rooiresultaat bij het rooien van knolselder. Zelfs onder de zwaarste omstandigheden slaagt deze machine erin om de knollen efficiënt uit de grond te halen. Er zijn verschillende uitvoeringen; om knolselder met bladgroen te rooien of om knolselder zonder bladgroen te rooier, waarbij de rooier voorzien kan worden met een axiaalrollenbed.
  • Koolrooier: De koolrooier is geschikt om kolen te rooien voor de verse markt en de industrie; enkel de manier waarop deze in de container in gaat is verschillend. De torpedo’s brengen de kolen recht in de band, vervolgens worden de kolen aan beide zijden geklemd met een zachte mousseband. Hierna helpen inox assen de kolen uit de grond trekken. Zo kan de wortel ook perfect worden afgesneden.
  • Onkruidbrander: Zeer efficiënte machine om het onkruid doeltreffend te bestrijden met extreme temperaturen. Dankzij een drievoudige werking van directe vlam + infrarood + wervelwind wordt het onkruid snel vernietigd met een gering gasverbruik. Nieuw voor 2017 is een infrarood temperatuursensor die de bodemtemperatuur detecteert na de brander en zo een feedback geeft naar de gebruiker over de werking van de machine.
  • Schoffelmachine: Machine met modulaire opbouw die in verschillende culturen ingezet kan worden, afhankelijk van de gemonteerde elementen. Door gebruik van nylon scharnierbussen en horizontale & verticale klemming van de parallel kan spelingsvrij gewerkt worden.

Demo's

 • Type: 
  Onkruidbrander
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Andere
 • Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Schoffelmachines
 • Soort Machine: 
  Oogstmachines, Tuinbouw, Rooiers sluitkool
 • Type: 
  Knolselderoogster
  Soort Machine: 
  Oogstmachines, Tuinbouw, Andere