Agrimac


Haakarmsystemen IT-Runner – Snelwisselsystemen SIWI – Stalmestverspreiders en algemene overlaadtechniek HAWE

Merken

 • SIWI

  snelwisselsystemen

 • IT-Runner

  haakarmsystemen

 • Hawe

  stalmestspreiders en algemene overlaadtechniek

Nieuws: 

 • Siwi Combi Hitch: niets dan voordelen

  Tijdens veldwerkzaamheden worden boeren en loonwerkers geregeld geconfronteerd met wachttijden of moet extra transport voorzien worden om chauffeurs naar hun machines te brengen. Het Deense Siwi Maskiner zocht en vond een oplossing voor dit probleem. Agrimac verzorgt de import in België.

  Voor het laden van allerhande landbouwproducten, zoals stro of voordroog, compost, stalmest, schuimaarde of dergelijke heeft de loonwerker 2 keuzes. Ofwel wordt een 2de chauffeur voorzien die gedurende langere tijd in wacht staat, ofwel zorgt 1 chauffeur voor het laden en verspreiden/transporteren maar dan moet er extra transport voorzien worden tussen elk veld om de machines op hun plaats te krijgen.

  Met de Siwi Combi Hitch is dit verleden tijd. De Siwi Combi Hitch maakt het mogelijk om snel een mestverspreider of balentransportwagen aan en af te koppelen zonder dat de chauffeur de cabine van de trekker moet verlaten. Het laden kan dan gebeuren met de frontlader zonder tussenkomst van een extra machine of chauffeur. Niet alleen een trekker kan uitgerust worden, maar ook oogstmachines zoals een hakselaar kunnen voorzien worden, zodat een trekker kan uitgespaard worden voor het transport tussen veld en kuil.

  De Siwi Combi Hitch bestaat uit 2 modules. Een eerste module wordt in de driepuntshefinrichting van de tractor gemonteerd, waarna alle nodige hydraulische en elektrische koppelingen en de aftakas geconnecteerd worden. Een tweede module wordt aan de aanhangwagen (mestwagen, platte wagen, balenwagen,...) gemonteerd. Ook hier worden alle nodige koppelingen geconnecteerd. Het volstaat nu om met de trekkermodule de andere module op te pikken, waarna de verschillende hydraulische en elektrische connectoren met elkaar verbonden worden. Ook de aftakasdoorvoer wordt geconnecteerd en de machine is klaar voor gebruik. Dit alles vraagt minder dan 30 seconden tijd.

  Behalve het uitsparen van een tweede chauffeur zorgt de Siwi Combi Hitch ook voor een verhoogde veiligheid. Er moet namelijk niemand meer tussen trekker en machine kruipen om aan te koppelen en de chauffeur moet de cabine niet meer verlaten. Daarnaast zorgt de oplossing van Siwi ook voor verhoogd werkcomfort.

  Enkele praktische voorbeelden:

  • Verspreiden van stalmest, compost,...: De trekker voorzien van frontlader kan de spreider gemakkelijk aan- en afpikken tijdens het laden.
  • Verspreiden van mengmest: Indien de mengmestverspreider niet voorzien is van een injecteur, kan er snel gewisseld worden tussen mengmest verspreiden en inwerken met een schijveneg of cultivator, en dit zonder uit de cabine te komen
  • Laden van stro of voordroog: De trekker met frontlader kan snel en eenvoudig de balenwagen aanpikken, verzetten op het veld, afpikken en verder laden. Wanneer de wagen geladen is moet enkel nog de lading gezekerd worden waarna de wagen eenvoudig aangepikt wordt en het transport naar de hoeve aangevat kan worden.
  • Mengen van voer: De tractor met frontlader kan zowel gebruikt worden om te laden als om te mengen. Ook wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van een veldkuil of een stockageplaats verder af kan eenvoudig dezelfde trekker laden en mengen.
  • Hakselen van gras of maïs: Door de hakselaar uit te rusten met een Combi Hitch kan deze de silagewagens meetrekken. De tractoren worden dan nog enkel gebruikt voor transport over de weg. Zo kan er een trekker en chauffeur uitgespaard worden.

  Er zijn ondertussen in België meerdere combinaties actief.

Standhouder nummer: 
647
Standhouder locatie: 
Warandestraat