Aveve

Nieuws: 

 • Arvesta lanceert duurzame innovaties op Werktuigendagen 2019

  Arvesta zal tijdens de Werktuigendagen 2019 de duurzame innovaties van haar sterke merken AVEVE Veevoeding, AVEVE Land- en Tuinbouw, Sanac en Cofabel voorstellen. Gedurende 2 dagen, van 21 tot 22 september, staan zo experten in veevoeding, land- en tuinbouw en machines zij aan zij. Arvesta benadrukt hiermee de kracht van het eengemaakte bedrijf: het is meer dan ooit een kenniscentrum waar expertise in alle facetten van de landbouw samenkomt. AVEVE Voeding, AVEVE Land-en Tuinbouw en Cofabel staan samen op stand 502. Sanac bevindt zich in het tuinbouwgedeelte.

  Sterke merken zij aan zij voor nog meer toegevoegde waarde
  Arvesta bundelt de kracht van haar 40 sterke merken en 1900 experts om de boer en tuinder nog meer een totale service aan te bieden. Tijdens de Werktuigendagen stellen we enkele van onze sterke merken voor. Samen zorgen ze voor een totaalaanpak waarbij de klant geholpen wordt van A tot Z voor nog meer toegevoegde waarde.

 • AVEVE Veevoeding

  Steeds meer Belgische afzetkanalen voor melk willen zich onderscheiden door VLOG-melk aan te kopen. Dat is melk die vrij is van genetisch gemodificeerde organismen (GGO) dankzij aangepast en specifiek veevoeder. Voor melkveehouders kan het een interessante stap zijn om in te zetten op deze toenemende trend. Daarbij kunnen ze rekenen op de unieke expertise en advies van Arvesta dat als eerste in België een VLOG-gecertificeerde mengvoederfabriek voorzag en intussen een compleet gamma VLOG-voeders produceert. Arvesta blijft hier verder op inzetten en startte zopas een nieuwe productielijn voor VLOG-gecertificeerde mineralen en vitaminen.

  5 productiesites voor zo'n 140.000 ton VLOG-voeder
  Dirk Van Thielen, Directeur Animal Nutrition bij Arvesta legt uit waarom zij pionier zijn op vlak van VLOG-voeders: "In 2016 werd onze productiesite in Hombourg de eerste Belgische VLOG-gecertificeerde mengvoederfabriek. Daarna volgden nog 3 andere sites in ons land alsook een productiesite in het Duitse Ichenhausen, de bakermat van de VLOG-certificering. Vandaag bieden we een compleet assortiment 100% GGO-vrije voeders, mineralen en vitaminen aan, goed voor jaarlijks zo'n 140.000 ton." De grondstoffen die gebruikt worden voor deze voeders zijn bovendien uitsluitend van Europese bodem waardoor ook de ecologische voetafdruk ervan beperkt wordt.

 • AVEVE Land- en tuinbouw

  AVEVE Zaden biedt de sterkste genetica aan in zaden voor wintergerst, wintertarwe, maïs, groenbemesters en grasland:

  • In wintergerst is KWS Orbit dankzij zijn uitstekende opbrengstresultaten en legervastheid dé nieuwe referentie in wintergerst. SY Baracooda is een veelbelovende nieuwe hybride gerst, Novira is dankzij zijn tolerantie voor het dwergvergelingsvirus dé verzekering tegen bladluizen.
  • In wintertarwe is Gleam reeds 3 jaar dé nummer 1 in korrelopbrengst in het rassenonderzoek in België. KWS Smart is dankzij zijn goede uitstoeling uitstekend geschikt voor late zaai na bijvoorbeeld bieten of maïs én is een absolute uitblinker in Fusarium resistentie. Campesino is de meest veelbelovende nieuwkomer in de nieuwe generatie wintertarwe.
  • In maïszaden zijn in de demo te Oudenaarde gekende en uiterst betrouwbare toprassen als Metronom en DKC 3350 uitgezaaid, maar ook veelbelovende nieuwe maïsrassen zoals de nieuwe topper in korrelopbrengst KWS Iconico, de nieuwe topper in kuilmaïs P8171, dé meest massale maïs ES Bond en de veelbelovende LG31.272.
  • Groenbemesters zijn in het nieuwe MAP6 een veelbesproken onderwerp. Het assortiment EAG groenbedekkers van AVEVE is geschikt voor zowel mengsels van groenbedekkers voor EAG als voor vanggewassen in het kader van MAP6. In 2019 lanceerde AVEVE EAG Patat pro, het beste mengsel voor aardappelen, en EAG Haver, dé meest geschikte groenbedekker voor sclerotinia-evoelige gewassen zoals erwten, boontjes of witloof.
  • Voor de inzaai van grasland biedt AVEVE 3 assortimenten aan:
    • Het SUPERSTAR assortiment voor blijvend grasland. SUPERSTAR Beltop is samengesteld met de beste rassen Engels raaigras van de Belgische rassenlijst voor gegarandeerd de hoogste DS-opbrengsten. SUPERSTAR Restart is specifiek samengesteld voor doorzaai en is behandeld met de ProNitro N coating.
    • Het CLOVERMIX assortiment zijn klavermengsels die kunnen ingemengd worden met de SUPERSTAR grasmengsels voor N-fixatie of om te voldoen aan de premie Vlinderbloemigen.
    • Het MIXITAL assortiment voor tijdelijke maaiweiden en groenbemesting. Het Italiaans raaigras in deze mengsels is afkomstig van onze Belgische vermeerderaars bij Pregras en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor kiemkracht en zuiverheid.

  AgriExpert: app als rechterhand voor de moderne boer
  Met AgriExpert lanceren AVEVE Land- en Tuinbouw en Sanac een unieke app die de boer en tuinder helpt om gewassen gericht en optimaal te beschermen en zo hun rendement te verhogen. Bovendien vaart het milieu er ook wel bij. De app geeft heel concreet en specifiek aan wanneer, hoeveel en voor welke gewassen de boer gewasbeschermingsmiddelen moet gebruiken. Telers moeten dus pas in actie schieten wanneer het echt nodig is en kunnen aangepaste behandelingsschema's hanteren. Zo springen ze efficiënter om met hun gewas- beschermingsmiddelen en meststoffen.

  De app biedt een waarschuwingstool die op basis van actuele weerdata, info over heersende gewasziektes of insectenplagen én de historiek van de gebruiker, het risico op kwaliteits- of opbrengstverlies inschat. De gebruiker krijgt dan een waarschuwingsbericht, met eventueel een foto van de problematiek en advies tot remediëring. In combinatie met de kennis en ervaring van meer dan 100 experts in the field die persoonlijk bij de boer langsgaan, garandeert deze tool een complete en onmisbare service voor de klant.

  Sanac: proefvelden met nieuwe en gevestigde variëteiten voor vollegrondsgroenten
  Sanac en haar partner Seminis tonen graag hun nieuwe proefvelden met diverse vollegrondsgroenten. Voor het eerst zal de bezoeker een demoveld kunnen bekijken met enkele rassen van topkwaliteit zoals wortelen, knolselder en courgette.

  Elke dag opnieuw, levert Sanac met een ervaren team van experts professioneel teeltadvies, kwalitatieve producten en innovatieve service aan de land- en tuinbouwer. Ons sterk logistiek netwerk zorgt bovendien voor een feilloze bediening in Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

  Cofabel lanceert eerste 100% elektrische landbouwvoertuig in België
  Voor de allereerste keer is een 100% elektrisch Kramer landbouwvoertuig verkocht in België. De Kramer KL25.5e is een wiellader (een multi-inzetbaar werktuig om te heffen, scheppen, vegen,...) die volledig wordt aangedreven door batterijen en exclusief verdeeld wordt in België door Cofabel, een sterk merk van Arvesta. De eer van deze primeur is voor bioboer Frank Lambert uit Gistel die zo nog meer inzet op groene en hernieuwbare energie: "Dankzij mijn zonnepanelen en binnenkort ook eigen windmolen, was de stap naar een elektrisch werktuig een logische. Bovendien is deze Kramer duurzaam, krachtiger en efficiënter dan een soortgenoot op brandstof."

  Dankzij zijn twee motoren beschikt hij altijd over een maximaal laadvermogen van 2.500 kilo, daar waar een dieselversie zijn vermogen moet verdelen en dus minder efficiënt kan inzetten. De machine is bovendien ook stil en emissievrij wat het werken in stallen aangenaam maakt voor mens én dier.

  Over Arvesta
  Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 1900 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 250 AVEVE-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,4 miljard euro. www.arvesta.eu

Standhouder nummer: 
502
Standhouder locatie: 
Stropstraat + Warandestraat