Boerenbond


Boerenbond staat klaar voor land- en tuinbouwers en streeft naar een leefbaar en ondernemend platteland. Onze organisatie is de grootste Vlaamse beroepsorganisatie binnen de land- en tuinbouwsector.

Boerenbond focust zich op 6 domeinen:

 • verenigen van leden
 • belangenbehartiging
 • vorming en voorlichting
 • dienstverlening
 • vertegenwoordiging
 • stimuleren van initiatieven i.v.m. productieverbetering, toelevering, afzet en diensten.

Boerenbond is een veelzijdige organisatie. Op de stand (103) ontdek je ook de andere leden van de groep.

 • Landelijke Gilden (de 16.000 leden Boerenbond zijn ook lid van Landelijke Gilden, de socio-culturele vereniging voor alle dorpsbewoners en sympathisanten van het platteland en hun gezin)
 • Groene Kring (beroepsorganisatie voor jonge boeren en tuinders)
 • Agrobeheercentrum Eco² (een van de ondersteuningsdiensten van Boerenbond)
 • WERKERS met diensten van aanneming, uitzenden en bedrijfshulp

Merken

 • Boerenbond

  Boerenbond geeft je een antwoord op je vragen
  Op 32 plaatsen in Vlaanderen zijn er zitdagen. Ook bij jou in de buurt! We begeleiden je bij de meest uiteenlopende vragen over jouw bedrijf en syndicale problemen.
  Advies nodig? Wij staan je met raad en daad bij.
  In elke provincie staat een team consulenten voor jou klaar. Sta je voor een belangrijke keuze, zit je met een moeilijk dossier, heb je nood aan ondersteuning? We helpen je graag verder.
  Nieuwtjes? Wij zijn er als de kippen bij.
  Jij kiest wat je leest, waar en wanneer je wil: ons wekelijks ledenblad, sociale media, website, e-nieuwsbrieven. Je blijft via verschillende kanalen op de hoogte van alles wat zich binnen de tuin- en landbouwsector afspeelt.
  Belangenverdediging? Wij bundelen onze krachten.
  De straat wordt steeds minder het strijdtoneel van syndicale belangenbehartiging. Vandaag treedt Boerenbond meer dan ooit in overleg met de overheid, administraties en belangengroepen om de belangen van de sector maximaal te verdedigen.
  www.boerenbond.be
  www.facebook.be/boerenbond
  www.twitter.com/boerenbond
  https://www.linkedin.com/company/boerenbond/

 • Landelijke Gilden

  Landelijke Gilden is een vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. We hebben afdelingen in heel wat dorpen. Lokaal organiseren onze vrijwilligers ontspannende en interessante activiteiten onze leden, dorpsbewoners en hun gezin. Onze bekendste activiteiten zijn onze recreatieve fietstochten, de Nationale Streekzoektocht, Open tuinen en de Dag van de Landbouw. Samen zetten we ons in voor de eigenheid en leefbaarheid van het platteland en de land- en tuinbouw.
  Snuif de sfeer op:
  https://youtu.be/J6jEPJgPQTg
  www.landelijkegilden.be
  www.facebook.com/landelijkegilden
  www.twitter.com/landelijkegilde

 • Groene Kring

  Groene Kring is de overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Ze brengt jonge land- en tuinbouwers samen op lokaal, provinciaal en nationaal niveau. Leden kunnen er terecht voor heel wat activiteiten, bedrijfsbezoeken en grote evenementen. Ook opleiding maakt deel uit van het aanbod van Groene Kring. Zo ondersteunt de beweging starterscursussen voor toekomstige landbouwers, het rijbewijs G en junior classes die jonge land- en tuinbouwers verdiepende kennis bieden in management-thema's. Groene Kring zet bovendien sterk in op de belangenverdediging van jonge land- en tuinbouwers via een sterke vertegenwoordiging in diverse structuren, overleg met de overheid en met ludieke acties. Neem zeker een kijkje op de website www.groenekring.be of op de facebookpagina www.facebook.com/groenekringnationaal

 • Agrobeheerscentrum Eco²

  Onze vzw ondersteunt land- en tuinbouwers om zelf kansen te creëren voor landbouw, natuur en landschap (ecologie x economie). Belangrijke kerntaken van ABC Eco² zijn adviesverlening, stimuleren en ondersteunen van uw lokale samenwerkingsverbanden (agrobeheergroepen), kennisopbouw en -uitwisseling en ontwikkeling van uw innovatieve projecten m.b.t. agrarisch landschaps-, natuur-, bodem- en waterbeheer.
  www.agrobeheercentrum.be

 • Werkers

  WERKERS is dé referentie voor de organisatie van werk op uw land- en tuinbouwbedrijf. Ons aanbod omvat een ruime waaier van diensten: seizoen- en uitzendarbeid, agrarisch aannemingswerk, landschapsonderhoud, de inzet van vervangingspersoneel via onze unieke bedrijfshulpverzekering en algemene HR-ondersteuning. Bovendien kan u ook voor ons aan de slag. Door vennoot te worden van onze eigen cvba kan u een extra inkomen verwerven.
  Interesse? Kom dan zéker langs op onze stand of bezoek onze website www.werkers.be !

Standhouder nummer: 
103
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat