Delmotte Agri

Nieuws: 

  • Verrijkingsmateriaal varkens

    Varkens zijn nieuwsgierige en intelligente dieren die van nature graag wroeten en exploreren. Om aan hun natuurlijke behoeften te kunnen voldoen moet hun omgeving voldoende complex zijn. Daarom moet je aan alle dieren voldoende en adequaat verrijkingsmateriaal geven. Sinds 1 september 2018 voldoet materiaal dat enkel bestaat uit metaal, harde kunststof of vergelijkbaar hard en onvervormbaar materiaal niet meer. Deze moet je vervangen of aanvullen met meer geschikt materiaal. Alleen een ketting, een ketting met harde kunststof, een voederketting of een harde bal voldoen dus niet meer. Hiervoor heeft Delmotte Agri een nieuw gamma ontwikkeld die weinig arbeid vraagt en betaalbaar is voor de landbouwer. In het gamma zitten de volgende producten.

    Luzernebriketten met een specifieke houder. Luzerne is een zeer smakelijk product voor varkens. Deze zit geperst in een briket en wordt door een houder aan de muur aangeboden aan het varken. Deze kan hieraan knagen en zich zo bezighouden. Losse luzerne zit ook in het gamma, deze wordt met een kleine hoeveelheid los gestrooid in de stal en bevorderd zo het wroetgedrag van het varken. Verder zijn er nog kastanje blokken voor aan bijtkettingen en kastanje palen als knabbelpaal. Hiervoor is er ook een speciale houder ontwikkeld door Devos Agri. Deze ontwikkelde ook een specifieke stroruif, hierbij biedt Delmotte Agri stro aan in verpakte balen van 15 kg. Zo kan er proper en handig gewerkt worden in de stal. Verder wordt er nog jute op rol aangeboden. Dit wordt gebruikt als nestmateriaal bij zeugen of tegen bijtgedrag bij vleesvarkens. Door het terugkomen van ligbedden bij varkens, wordt er ook wroetstrooisel aangeboden. Al deze voorbeelden zullen uitgestald worden op de stand 131.

  • Verrijkingsmateriaal pluimvee

    Sinds 1 september 2018 zijn er bepaalde marketinglabels die vragen dat leghennen niet meer ontbekt worden. Dit brengt met zich mee dat de leghennen kunnen gaan verenprikken. Dit veroorzaakt wonden bij de dieren tot zelf soms de dood tot gevolg. Daarom moet er voldoende afleidingsmateriaal geplaatst worden in de stal. Hiervoor biedt Delmotte Agri 3 verschillende producten aan. In het gamma zit Luzerne terug, maar deze wordt nu in speciale baaltjes geperst. Een baaltje wordt onder hogedruk geperst en verder vastgehouden met 4 bandjes. De kippen zullen hierop pikken en voldoende afgeleid zijn. De Luzerne geeft ook nog een voedingswaarde aan de kippen. Een goedkoper alternatief is de hennepblok. Dit is een blok die bestaat uit henneplemen en natuurlijke kalk. Deze zorgt ook voor voldoende verwarring maar bevat geen voedingswaarde. Deze is echter wel goedkoper. Als 3de product biedt Delmotte Agri de Pick-Me blok aan. Dit is een steen die geperst werd uit kalksteen. Kippen vinden de structuur heel aangenaam om in te pikken. Het stof die vrijkomt kunnen ze zelf gebruiken om een stofbad in te nemen tegen bloedluizen. Al deze nieuwigheden zullen tevens uitgestald staan op stand 131 van Delmotte Agri.

Standhouder nummer: 
131
Standhouder locatie: 
Dreef