Grimme Belgium


GRIMME, niet enkel bekend als wereldmarktleider in aardappelmachines, stelt met deze deelname aan de Werktuigendagen haar competenties voor op gebied van bietentechniek. Zaaien met de nieuwe MATRIX ® en rooien met de REXOR ® (demonstratie op veld).
Met het Merk ASA-LIFT breidt de GRIMME-group haar vaardigheden verder uit naar alles wat te maken heeft met groentetechniek.

Merken

 • Rexor 6200 platinum bietenrooien

  Al meer dan 10 jaar zet de REXOR-serie de maatstaf bij het oogst van bieten, cichorei en knolselder. Talrijke noviteiten en doorontwikkelingen zijn doorgevoerd in de 653 PK sterke twee-assige REXOR 6200 Platinum met 22-tons bunker (45 m³). Van het ontbladeringssystemen naar het rooisysteem, de reiniging, tot het lossen van de bunker staat bescherming van het product voor een maximale opbrengst op de voorgrond. Uniek zijn de dubbele rotor ontbladeraar FM alsmede de aangedreven rooiwielen. Naar wens zijn drie andere ontbladeringssystemen alsmede rooischaren i.p.v. rooiwielen verkrijgbaar.

 • Matrix 1200 precisiezaaimachine

  De MATRIX 1200 is een 12-rijige elektrische precisiezaaimachine voor het zaaien van bieten, koolzaad en cichorei. Voor een snelle perceel wissel kan het 6 m brede frame hydraulisch onder de 3 m breedte zéér snel opgeklapt worden. De elektrische aandrijving van de zaaischijven maakt het mogelijk om nauwkeurig en variabel in afstand te kunnen zaaien. Door de ophanging van de elementen in een parallellogram samen met de instelbare drukken is een exacte zaaidiepte gegarandeerd. De machine is uitgerust met het mulch-zaaischijf principe en is standaard uitgerust met ISOBUS technologie.

 • Asa-Lift WR135 uienrooier

  De WR-reeks is beschikbaar in werkbreedtes van 135cm tot 200cm. De machine heeft 2 zeefmatten en zijn uitgerust met een manueel instelbare schudder. De rijenlegger kan geleverd worden met roterende as en rubberen rol oftewel met een volledige rooischaar. 2 draaiende schijven snijden het loof aan de zijkanten van de bedden. De uien worden zéér zacht afgelegd op de grond door de PVC valbreker. De werkdiepte instelling wordt via de traktor ingesteld of door dieptewielen. De machine is aftakas aangedreven.

 • Asa-Lift OT1500

  De ASA-LIFT OT serie zorgt voor het efficient koppen van de uien voor dat ze gerooid worden. Ze kunnen geleverd worden in werkbreedtes van 150,180,200 en 225 cm bedden. 3 Sets van roterende messen lichten het loof op en snijden de toppen om het gesneden loof dan af te leggen op het wielspoor. De 4 hydraulisch in diepte regelbare dieptewielen zorgen voor een correcte snijhoogte. De machine is aangedreven door de aftakas. Een 3-bed machine die voor een groot rendement zorgt doordat deze 3 bedden in 1x verwerkt is ook beschikbaar.

 • Asa-Lift GB1000 bonenoogstmachine

  De nieuwe GB-1000 heeft een compleet nieuw oogstprincipe, ge-update voor het verbeteren van de bonen oogst. In het nieuwe design zitten 2 goed geteste plukwielen met elk een individueel regelbare snelheid. Dit verzekert het meest zachte oogstprincipe om de bonen van de planten te plukken. We hebben de capaciteit kunnen verhogen met 25% waardoor de terugbetalingstermijn van de investering kan ingekort worden. Ook hebben we gezorgd dat reiniging en service makkelijk kan gebeuren door de plukwielen te kunnen openen met hydraulische cilinders. De plukriem na de rotor is verbeterd in capaciteit door meer ruimte te creëren voor de bonen en het loof.

Standhouder nummer: 
622
Standhouder locatie: 
Warandestraat