Güttler

Nieuws: 

 • Güttler SuperMaxx Bio en Culti

  De Duitse machinefabrikant Güttler stelt op de Werktuigendagen de SuperMaxx voor in Bio en in Culti uitvoering.

  De Güttler SuperMaxx is in Duitsland een veelverkochte machine, niet alleen voor de stoppelbewerking maar ook voor de zaaibedbereiding in het voorjaar waarbij desgewenst in dezelfde werkgang meteen kan worden gezaaid. Ook wordt de SuperMaxx zonder de prismawals steeds meer ingezet in de mechanische onkruidbestrijding. Niet aleen op biologische bedrijven maar ook in de gangbare landbouw, vanwege steeds meer herbicide resistentie. De tanden trekken het onkruid uit en de rij eggetanden legt het af aan de oppervlakte, waarna het kan verdrogen. SuperMaxx Bio is verkrijgbaar in 5-balkige uitvoering en ook in 7-balkige uitvoering voor meer doorgang bij bijvoorbeeld stroresten. De veertanden zijn extreem flexibel en bij grotere belasting gaat de dubbele veer werken waardoor de tand star wordt.

  De SuperMaxx laat zich heel licht trekken, vanaf 20 pk per meter. Hij werkt maximaal 15 cm diep en heeft hierdoor een enorme capaciteit bij een heel laag brandstofgebruik. De werkdiepte is instelbaar door middel van de steunwielen. De leverbare werkbreedtes zijn 3 meter, 5 meter of 6 meter in de hef of 6 meter, 9 meter, 10 meter of 12 meter getrokken.

  De SuperMaxx Bio heeft geen prismawals, de SuperMaxx Culti heeft een lichte kunststof wals met ervoor een egalisatiebalk.

  Op de Güttler stand is de SuperMaxx te zien, half in Bio-, half in Culti-uitvoering!

Standhouder nummer: 
505
Standhouder locatie: 
Stropstraat