Lemken Belgium


Als specialist op het gebied van professionele akkerbouw behoort LEMKEN met wereldwijd meer dan 1.600 medewerkers en een omzet van 380 miljoen euro tot de toonaangevende bedrijven in Europa. In 1780 als smederij opgericht, produceert het familiebedrijf in Duitsland in de hoofdvestiging in Alpen, evenals in de vestiging Haren en in het Indische Nagpur, kwalitatief hoogwaardige en productieve landbouwmachines voor grondbewerking, zaaien en gewasbescherming. Innovaties ten behoeve van het beste resultaat voor de klant bepalen ons denken en doen. Meer informatie over LEMKEN vindt u op onze homepage www.lemken.com.

Merken

 • LEMKEN

  Als specialist op het gebied van professionele akkerbouw behoort LEMKEN met wereldwijd meer dan 1.600 medewerkers en een omzet van 380 miljoen euro tot de toonaangevende bedrijven in Europa.

Nieuws: 

 • Nieuwe compact-schijveneg Rubin 10

  Sinds 2001 staan de compact-schijveneggen van LEMKEN garant voor een uitstekende inmenging bij een hoge rijsnelheid. Met de Rubin 10 introduceert LEMKEN nu de opvolger. De Rubin 10 omvat een groot aantal nieuwe ontwikkelingen. De meest opvallende innovatie is de nieuwe positionering van de schijven aan beide zijden van machine. Dit waarborgt een rechte loop zonder zijdelingse trek, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd. Tegelijkertijd rijdt de Rubin 10 hierdoor, ook in combinatie met gps, nauwkeuriger.

  De schijven zijn zodanig geplaatst dat de krachten aan beide zijden van de machine symmetrisch zijn. Om met een schijfafstand van 12,5 cm ook in het midden van de machine verstoppingsvrij en over het gehele oppervlak te kunnen werken, zijn de drie middelste schijven van de Rubin 10 in de lengteas geplaatst. Deze gepatenteerde oplossing optimaliseert de grondstroom en zorgt voor een gelijkmatige bewerking over de gehele werkbreedte. Vanaf een werkdiepte van 7 cm bewerken de schijven de volledige werkbreedte. Daarbij zorgt de ondergreep en grote snijhoek voor een optimale indringing en extra inmenging.

  De Rubin 10 is standaard uitgerust met hardstalen DuraMaxx-schijven met een diameter van 645 mm. Deze hebben een 30% langere levensduur in vergelijking met gewone schijven. De nieuwe schijfhalmen zijn met een materiaalsterkte van 30 mm duidelijk robuuster als die van het vorige model. Ze zijn meervoudig gebogen en laten veel ruimte over om verstoppingen te voorkomen. Elke holle schijf van de Rubin 10 is nu uitgerust met een overbelastingsbeveiliging met gedempte terugslag, waardoor de belasting op het frame tot een minimum wordt beperkt. De bevestigingen van de overbelastingsbeveiliging zijn aan het frame gelast, zodat de schijven altijd perfect in positie blijven.

  Een verdeeleg achter de eerste rij schijven ondersteunt de verkruimeling en verdeelt de aarde en het organische materiaal in de rijrichting, terwijl de verdeel- en sleeptandeneg de grond verdeelt en egaliseert.

  Als aangebouwde versie is de Rubin 10 met Unirad-wiel leverbaar. Hierdoor behoeft de trekker een geringer hefvermogen en wordt de achteras minder belast. Het geheel mechanische transportwielsysteem wordt bij het heffen van de machine belast en er is geen extra hydraulisch ventiel nodig. Daarnaast kunnen hiermee ook zwaardere rollen worden gebruikt voor een betere aandrukking.

  Alle opvouwbare varianten beschikken standaard over een hydraulische diepte-instelling. De halfgedragen compact-schijveneggen kunnen worden uitgerust met tastwielen aan de voorzijde links en rechts. Deze zorgen voor een gelijkmatige werkdiepte in verschillende bodemomstandigheden en exact aansluitende werkgangen op hellende percelen.

  De Rubin 10 is leverbaar in werkbreedten van 2,5 tot 7 meter.

 • Meer mogelijkheden bij zaaien en bemesten: Solitair 23

  Nieuwe fronttank vult de LEMKEN-bewerkingstechniek aan
  LEMKEN breidt het assortiment op het gebied van pneumatische zaaitechniek uit met de fronttank Solitair 23. De tank voor zaaigoed of kunstmest is in combinatie met de diverse LEMKEN-machines veelzijdig inzetbaar voor grondbewerking en zaaien.

  De fronttank is inzetbaar ten behoeve van de kunstmest-rijenbemesting in combinatie met de precisie-zaaimachine Azurit. Daarnaast kan de fronttank worden ingezet als zaaimachine om zaaizaden te kunnen zaaien in combinatie met een achter aangebouwde rotorkopeg en zaaikouterbalk.

  De Solitair 23 is als injectietank ontworpen. Als optie kan de tank worden voorzien van een druksysteem om zaaigoed of kunstmest tot 500 kg per hectare betrouwbaar te doseren, zelfs bij lange transporttrajecten en hoge rijsnelheden. Dankzij de verder ontwikkelde dosering heeft de Solitair 23 ondanks zijn grote inhoud van 1.900 liter toch een lage hoogte. Vier doseerunits zorgen ervoor dat het zaaigoed of de kunstmest nauwkeurig wordt aangevoerd. Door middel van de optioneel verkrijgbare tankweging heeft de chauffeur altijd zicht op de actuele inhoud van het reservoir en de uitgebrachte hoeveelheid.

  Via slangen onder de trekker wordt het zaaigoed of de kunstmest naar de verdelers op de gecombineerde machines getransporteerd. De slangen kunnen ook aan de zijkant van de trekker worden aangebracht. Om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn met de montage, zijn de verbindingselementen ook verkrijgbaar met snelkoppelsystemen. Zo kunnen diverse aanbouwwerktuigen moeiteloos worden aangesloten.

  De kunststoftank heeft een modern en compact design en biedt een zeer goed zicht naar voren. De tank kan met behulp van vulhulpstukken eenvoudig via de grote vulopening worden gevuld. Om trekker en werktuig optimaal te balanceren, kan de Solitair 23 worden uitgebreid met een frontbandenpakker of met modulaire gewichten.

Standhouder nummer: 
148
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat