Limagrain Belgium


Limagrain Belgium is het Belgische filiaal van de groep Limagrain. Groupe Limagrain is het grootste zaadbedrijf in Europa en is de absolute sterspeler in granen en maïs. Limagrain Belgium is gevestigd in het West-Vlaamse Avelgem-Kerkhove en heeft een eigen productiebedrijf dat voornamelijk wordt ingezet voor het bereiden van zaaigranen voor de Belgische markt.
Alle verdere info – www.lgseeds.be

Merken

 • Clovis Matton
  • Wintertarwe: In wintertarwe zetten CHEVIGNON en JOHNSON de toon voor de toekomst. Beide rassen zijn toprassen qua opbrengst. Verwacht wordt dat elke graanteler in België dit ras zal verbouwen. Chevignon is bovendien ook het grootste ras in Frankrijk. Het meest verbouwde ras in 2019 is ongetwijfeld Anapolis.
  • Wintergerst: Limagrain brengt onder het Clovis Matton merk de gerstvergelingsvirusresistente wintergerstrassen RAFAELA en vanaf dit jaar de grote nieuwkomer ZEBRA. Met het verdwijnen van de neonicotinoïden als zaadontsmettingsmiddel heeft ZEBRA een grote carrière voor zich. Het is bovendien het eerste vergelingsvirusresistente ras dat een hoge opbrengst combineert met een hoog hectolitergewicht.
 • LG
  • Maïs: In het uitgebreide gamma brengt LG kuilmaïsrassen die een hoge opbrengst combineren met de beste voederwaarde en in het bijzonder de hoge celwandverteerbaarheid. Echte uitblinkers op gebied van VEM en verteerbaarheid krijgen het LGAN (LG Animal Nutrition) label: Nieuw in dit topsegment is het halfvroege ras LG 31.229 (FAO 230). Ook in korrelmaïs heeft LG vandaag de meest productieve rassen op de markt. Hoge opbrengsten, goede indroging en lage mycotoxinegehaltes typeren de LG-korrelmaïsrassen. Nieuw zijn de vroegrijpe korrelmaisrassen CROSBEY (FAO 200) en LG 31.219 (FAO 210) die bovendien zeer droogtetolerant zijn. De innovatie bij uitstek is de nieuwe Starcover-maïszaadcoating. Deze zaadcoating zorgt voor een betere wortelgroei van de mais met als gevolg een veel betere fosforopname. Deze coating komt geen dag te vroeg want in droge jaren is een verbeterde wortelgroei strikt noodzakelijk.
  • Gras: Wie LG zegt, denkt ook aan de grassenmengsels. Het BELPRE-gamma is het meest gezaaide gamma van weidegrassen in België. Kenmerkend is de combinatie van hoge grasopbrengst met een zeer goede voederwaarde en roestresistentie.
  • Groenbedekkers: De EAG-groenbedekkermengsels worden verkocht onder de naam Greencover. Het Greencover-gamma biedt voor alle omstandigheden de garantie op een ideale start voor uw volgende teelt, zeker ook in het MAP 6-tijdperk.

Nieuws: 

 • Clovis Matton

  Limagrain is het grootste zaadbedrijf in Europa met sterke nieuwkomers in het LG en Clovis Matton gamma.

  Wintertarwe
  In wintertarwe zetten CHEVIGNON en JOHNSON de toon voor de toekomst. Beide rassen zijn toprassen qua opbrengst. Verwacht wordt dat elke graanteler in België dit ras zal verbouwen. Chevignon is bovendien ook het grootste ras in Frankrijk. Het meest verbouwde ras in 2019 is ongetwijfeld Anapolis.

  Wintergerst
  Limagrain brengt onder het Clovis Matton merk de gerstvergelingsvirusresistente wintergerstrassen RAFAELA en vanaf dit jaar de grote nieuwkomer ZEBRA. Met het verdwijnen van de neonicotinoïden als zaadontsmettingsmiddel heeft ZEBRA een grote carrière voor zich. Het is bovendien het eerste vergelingsvirusresistente ras dat een hoge opbrengst combineert met een hoog hectolitergewicht.

 • LG

  Maïs
  In het uitgebreide gamma brengt LG kuilmaïsrassen die een hoge opbrengst combineren met de beste voederwaarde en in het bijzonder de hoge celwandverteerbaarheid. Echte uitblinkers op gebied van VEM en verteerbaarheid krijgen het LGAN (LG Animal Nutrition) label: Nieuw in dit topsegment is het halfvroege ras LG 31.229 (FAO 230).
  Ook in korrelmaïs heeft LG vandaag de meest productieve rassen op de markt. Hoge opbrengsten, goede indroging en lage mycotoxinegehaltes typeren de LG-korrelmaïsrassen. Nieuw zijn de vroegrijpe korrelmaisrassen CROSBEY (FAO 200) en LG 31.219 (FAO 210) die bovendien zeer droogtetolerant zijn.

  De innovatie bij uitstek is de nieuwe Starcover-maïszaadcoating. Deze zaadcoating zorgt voor een betere wortelgroei van de mais met als gevolg een veel betere fosforopname. Deze coating komt geen dag te vroeg want in droge jaren is een verbeterde wortelgroei strikt noodzakelijk.

  Gras
  Wie LG zegt, denkt ook aan de grassenmengsels. Het BELPRE-gamma is het meest gezaaide gamma van weidegrassen in België. Kenmerkend is de combinatie van hoge grasopbrengst met een zeer goede voederwaarde en roestresistentie.

  Groenbedekkers
  De EAG-groenbedekkermengsels worden verkocht onder de naam Greencover. Het Greencover-gamma biedt voor alle omstandigheden de garantie op een ideale start voor uw volgende teelt, zeker ook in het MAP 6-tijdperk.

Standhouder nummer: 
102
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat