Michelin Belux


Michelin vertegenwoordigt de merken Michelin, Kleber en Taurus. Michelin is het innovatieve merk dat bandenbiedt met de laagste druk om uw bodem te sparen. Het merk Kleber is voor wie een goede prijs/kwaliteit verwacht en Taurus voor wie betrouwbare banden zoekt voor een aantrekkelijke prijs.

Merken

 • Michelin

  MICHELIN is het wereldwijde merk dat innovatieve en high-tech producten aanbiedt, welke zijn aangepast aan iedere fase van de landbouwcyclus en bestemd voor tractoren met hoge vermogens of gespecialiseerde machines, met een bewezen 'return on investment', zowel voor de Eerste montage als de vervangingsmarkt.

 • Kleber

  Het vertrouwensmerk van de MICHELIN-Groep. Altijd een luisterend oor voor de Europese traditionele agrariërs. Kleber is het merk dat hen betrouwbare en kwalitatieve oplossingen biedt welke zijn afgestemd op hun belangrijkste gebruiksomstandigheden

Nieuws: 

 • Roadbib

  Michelin presenteert tijdens de 'Werktuigendagen 2019' een nieuwe landbouwband: de MICHELIN ROADBIB. Deze band is samen met loonwerkers ontworpen en is bedoeld voor een nieuw marktsegment: tractoren vanaf 200 pk die speciaal zijn ontwikkeld voor intensief gebruik op de weg.
  De MICHELIN ROADBIB is de allereerste oplossing die op de markt beschikbaar is voor dit segment. Aan de banden voor deze tractoren worden hoge eisen gesteld in termen van levensduur en tractie. Het machinepark van loonwerkers rijdt meer dan 50 % van de tijd over de weg. Dat correspondeert met 80 % van de afstand die ze afleggen. Vaak hebben deze uiterst krachtige tractoren ook zware aanhangers. Het was een uitdaging voor de R&D-ingenieurs van Michelin om een oplossing te bedenken die veel tractie en een lange levensduur biedt op een harde en agressieve ondergrond, en tegelijkertijd goed functioneert op een losse ondergrond in het veld.
  Het loopvlak van de MICHELIN ROADBIB heeft een revolutionair design; Michelin heeft een
  landbouwband gemaakt met een heel ander loopvlak dan gebruikelijk. Het heeft 52 profielblokken voor maximale tractie, alsmede een centraal deel in de vorm van een ruggengraad. Daardoor is 40 % van het rubber direct in contact met de grond (dus 60 % meer dan bij een traditionele landbouwband). Bovendien biedt de MICHELIN ROADBIB een hoge mate van comfort en een lange levensduur. Onder omstandigheden waarin een traditionele landbouwband 4.000 uur meegaat, houdt de MICHELIN ROADBIB het minstens 5.000 uur vol. Deze gloednieuwe oplossing, die speciaal is ontworpen voor intensief gebruik op de weg en veel langer meegaat dan een traditionele landbouwband, blijft zijn hele leven lang goed presteren. Daarmee kunnen loonwerkers hun kosten verminderen.

  De ROADBIB is beschikbaar in de afmeting 600/70R30 (voorband) en 710/70R42 (achterband).

 • Cargoxbib High Flotation in VF (Very high Flexion)

  Michelin presenteert tijdens de 'Werktuigendagen 2019' de MICHELIN VF CARGOXBIB High Flotation, de eerste aanhangerband die is gemaakt met Michelin Ultraflex technologie en voldoet aan de VF-norm voor implementbanden. Hij is daardoor zeer geschikt voor bandenspanningscontrolesystemen.
  Op moderne grote landbouwbedrijven gebruiken agrariërs en loonwerkers hightech aanhangers voor het bemesten, inkuilen, hooien en andere werkzaamheden. Deze aanhangers, zoals mestinjecteurs en andere ladingdragende machines, moeten volledig bijdragen aan de productiviteit van het bedrijf. De nieuwste generatie aanhangers, waarvan de waarde kan oplopen tot € 250.000, hebben twee of drie assen en zijn vaak uitgerust met suspensiesystemen, krachtige remmen en een systeem om de bandenspanning aan te passen al naar gelang de lading en het gebruik.
  De nieuwe VF CargoXbib High Flotation is de referentie voor lagedruk transportbanden. Dankzij het exclusieve karkas van Michelin Ultraflex dat voldoet aan de nieuwe VF norm voor implementbanden, en compatibel is met "Air System Ready" -technologie, biedt het het beste niveau van respect voor de bodem en een ongeëvenaard uithoudingsvermogen.
  De MICHELIN Ultraflex-technologie zorgt voor een innovatief, bijzonder robuust karkas, dat zorgt voor nog meer flexibiliteit en een 23% grotere voetprint t.o.v. de vorige CargoXBib High Flotatation.
  In combinatie met de nieuwe VF-norm beantwoordt de band aan de nieuwe standaard van de markt en kan 40% meer belasting bij dezelfde druk worden gedragen, of 40% lagere bandendruk om dezelfde belasting te dragen in vergelijking met een standaard NF implement band.

  De VF CargoXBib High Flotation is beschikbaar in de afmetingen VF 600/55 R26.5 170D, VF 650/55 R26.5 174D, VF 710/50 R26.5 176D en VF 750/60 R30.5 187D

Standhouder nummer: 
535
Standhouder locatie: 
Stropstraat