Pioneer - Corteva

Merken

 • Pioneer

  Premium Hybride mais zaden en inculanten

Nieuws: 

 • Pioneer maakt deel uit van Corteva Agriscience

  Corteva Agriscience™ is ontstaan door een fusie van Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection en Pioneer. Corteva heeft een uitgebreide pijplijn met innovatieve nieuwe producten en technologieën. Deze zullen de komende jaren geïntroduceerd worden. Corteva Agriscience is wereldwijd actief in ruim 130 landen met een team van +/- 22.000 medewerkers.

 • Nieuwe Pioneer toppers onder de maisrassen: P7948, P8834, en P8888

  In de vroege groep is P7948 een nieuwe silomais die opbrengst en voederwaarde koppelt met hoge stabiliteit. P8307 blijft de topper, ook in droge omstandigheden als zeer vroege korrelmais.

  Met P8134 heeft Pioneer 4 jaar terug al een nieuwe standaard gezet voor hoge stabiele korrelopbrengsten. P8834 is een nieuwe midvroege korrelmais die de lat nog een stap hoger legt.
  P8834 laat gemiddeld 1.13 Ton graan per ha meer optekenen dan het gemiddelde van de betere standardrassen in de proeven (8 rassen op 322 locaties).
  P8333 maakt zijn status als nieuwe belofte waar. In 2019 was er tekort aan zaaizaad. In 2020 zal er waarschijnlijk voldoende zijn.
  P8888 blijft bij de late groep de revelatie als silomais: Hoogste DS opbrengsten van alle geteste rassen bij VARMABEL (CIPF/LCV) 2018.
  KOM OP HET PIONEER VELD P7948, P8834, P8333 en P8888 BEWONDEREN.

 • Pioneer DENT Mais

  Pioneer zal op de werktuigendagen de eigenschappen en voordelen van DENT mais verder uit de doeken doen. Elke geïnteresseerde landbouwer krijgt een speciale rondleiding, afgesloten met een geschenkje en een drankje.
  DENT mais is voor onze regio een nieuw begrip.
  DENT rassen staan bekend als rassen met een zeer hoog opbrengstpotentieel en zeer goede verteerbaarheid van het zetmeel.
  NEEM DEEL AAN DE SPECIALE DENT RONDLEIDING OP HET PIONEER VELD

 • CORTEVA Pioneer werkt samen met SAMCO bij het introduceren van Mais Onder Folie (MOF)

  Een 9-tal jaren gelden startte Pioneer samen met SAMCO proeven om onder Belgische omstandigheden mais te telen onder folie. Deze techniek staat nu volledig op punt en wordt al veel toegepast.
  Door het vroeg zaaien onder folie van late en geschikte maisrassen haalt de boer zeker 30 % meer korrel- en silomaisopbrengsten van een hectare. Op momenten dat het maisareaal onder druk staat (nieuw GLB en hoge grond- en pachtprijzen) is dit een techniek die zeker het overwegen waard is om de voedermaisaanvoer op de melk- en vleesveebedrijven te kunnen blijven garanderen. We merken dat mais, gezaaid onder folie, dieper wortelt en dus minder N-uitspoeling geeft en beter met de droogte omgaat.
  Vroege rassen zaaien onder folie zorgt voor een extra vroege oogst met hoge DS opbrengsten. Dit zowel voor silo- als voor korrelmais.
  Ook de nieuwe SAMCO zaaimachine zal te bewonderen zijn.
  KOM DE OOGSTDEMONSTRATIES BEKIJKEN OP HET PIONEER VELD MET OPBRENGSTWEGINGEN van P0725 onder FOLIE op zaterdag en zondag.

Standhouder nummer: 
400
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat