The Ponderosa

Merken

 • Case IH

  tractoren

 • Steyr

  tractoren

Nieuws: 

 • STEYR Expert CVT: premium comfort in de compacte klasse

  Uitbreiding voor de STEYR-serie in de klasse van 100–130 pk met continue variabele transmissie voor de compacte klasse / panoramadak en nieuwe Multicontroller II-armleuning / wendbare en veelzijdige krachtpatser voor veehouderijbedrijven, gemengde boerderijen, voor loonbedrijven en gemeentes.

  De nieuwe STEYR Expert CVT vult de STEYR-serie perfect aan. Naast de kenmerken die deze series onderscheiden van de rest zijn vier modellen met een vermogen van 100 tot 130 pk, de continue variabele transmissie CVT, een zeer comfortabele en ruime cabine met nieuwe opties, zoals een panoramadak met groot raam en de Multicontroller II-armleuning met Electro-hydraulische fronthefbediening (EFH). De STEYR Expert CVT biedt de prestaties, veelzijdigheid en compacte afmetingen die zeer gewaardeerd worden op veebedrijven, gemengde boerderijen en bij loonbedrijven en gemeentes.

  "De Expert CVT introduceert een nieuwe serie die de premiumstandaard zet voor de compacte klasse met de apparatuur en het comfort van zijn grotere broers," zegt David Schimpelsberger, Product Marketing Manager Europe, met veel genoegen.

  Continue variabele transmissie en fase V-motor
  De STEYR Expert CVT-series bestaat uit vier modellen: de 100 pk 4100 Expert CVT, de 110 pk 4110 Expert CVT, de 120 pk 4120 Expert CVT en de 130 pk 4130 Expert CVT. Bij iedere tractor is het beschikbare maximum vermogen 10 pk hoger. De beproefde 4,5 liter 4 cilindermotoren van FPT Industrial worden gebruikt en dankzij de HI-eSCR2 voldoen ze makkelijk aan de emissie-vereisten van fase V. De complete uitlaattechnologie bevindt zich onder de motorkap, wat niet alleen voor een compact ontwerp en een uitstekende wendbaarheid zorgt maar ook voor een onbelemmerd zicht vooruit.

  De STEYR Expert CVT is volledig in-huis ontwikkeld en ondanks dat hij tot de compacte klasse behoort, is de STEYR Expert CVT uitgerust met een continue variabele transmissie. De S-Control CVT-transmissie is gebruiksvriendelijk en levert een uitstekend vermogen en is zeer veelzijdig. Het hart van de nieuwe Expert CVT-series vormt de transmissie die een continue variabele versnelling biedt van stilstand tot een maximumsnelheid van 43 km/u. Dankzij de Eco-functionaliteit wordt de rijsnelheid bereikt wanneer de motor op een verlaagd toerental draait. De dubbele koppelingstransmissie (DKT) en actieve stilstandsregeling, die standaard in elke trekker aanwezig zijn, zorgen ervoor dat het werken met de Expert CVT veilig en plezierig aanvoelt.

  Comfort en prestatie in optimaal formaat
  De nieuwe topklasse tractor brengt de kenmerken en het comfort van de grote STEYR-modellen naar de compacte klasse. Klanten kunnen nu kiezen tussen twee bedieningsconcepten – de Multicontroller-armleuning die al in de grotere broers is geïnstalleerd of de nieuw ontwikkelde Multicontroller II-armleuning, die extra functies biedt in compact formaat. Met behulp van de S-Tech-touchscreenmonitor kunnen bestuurders, al naar gelang, eenvoudig en gemakkelijk hydraulische functies en voertuigfuncties aan de bedieningselementen op de Multicontroller II toewijzen. Daardoor kan de nieuwe Expert CVT individueel en perfect aan verschillende werkzaamheden worden aangepast.

  De geveerde cabine geeft de compacte klasse een extreem royaal gevoel van ruimte en biedt dankzij het 4-stijlen ontwerp een perfect 360-graden zicht. De optionele voorasophanging verbetert het comfort van de bestuurder. De uitstekende veelzijdigheid wordt gewaarborgd door de optioneel ingebouwde bevestigingen voor de frontlader, het multifunctionele draagframe van de vooras, de optionele fronthefinrichting en de voorste aftakas. De fronthefinrichting en de voorste aftakas zijn volledig geïntegreerd in het draagframe van de vooras, voor een mooi ontwerp en maximaal comfort.

  De hydraulische CCLS-pomp van de Expert CVT met een hoge capaciteit van 110 l/min zorgt ervoor dat de tractor soepel werkt, zelfs bij zeer zware werktuigen voor grondbewerking. De twee mechanische regelventielen aan de achterkant horen bij de standaarduitvoering en één of twee mechanische of elektrische regelventielen kunnen op verzoek worden toegevoegd. Daarnaast kunnen er drie in het midden gemonteerde regelventielen voor de hydrauliek aan de voorkant of de frontlader worden besteld. Deze kunnen gemakkelijk en eenvoudig worden bediend met de elektronische joystick op de armleuning. Aangezien de hydraulische olie alleen stroomt, indien nodig, wordt het systeem ook gekenmerkt door een opmerkelijke efficiëntie. Bij gebruik met een frontlader blijkt het nieuwe panoramadak ook zijn dienst te bewijzen, niet alleen door het heldere en aangename interieur van de cabine maar ook door het optimaliseren van het zicht van de frontlader en het werkgebied.

  Alles onder controle met S-TECH
  De STEYR Expert CVT kan af fabriek worden uitgerust met het complete S-Tech-pakket, bestaande uit de S-Guide met RTK+, dat professionele landbouwers en bestuurders van landbouwmachines maximale nauwkeurigheid biedt en een betere controle bij een baan-tot-baan-nauwkeurigheid van slechts 1,5 centimeter.

  Het Easy-Tronic II -kopakkermanagementsysteem is ontwikkeld om de werklast van de bestuurder zoveel mogelijk te verminderen bij het draaien op het eind van het veld en bij vele andere bedieningssituaties. Iedere stap kan overeenkomstig de tijd of afstand worden geprogrammeerd en daarna automatisch worden opgeroepen.

  ISOBUS Klasse III biedt de tractor de mogelijkheid om met het werktuig te communiceren. Daardoor kan het werktuig de hef, de aftakas, de regelventielen en de rijsnelheid van de tractor regelen. De voordelen zijn een optimale werking van het werktuig en een efficiënte bediening van de tractor in combinatie met een verlaging van de werklast en ondersteuning van de bestuurder.

  De S-TECH 700-monitor kan gemakkelijk via het touchscreen worden bediend en ingesteld. Dankzij de automatisering van de belangrijkste functies van de tractor zorgt de S-TECH-monitor voor eenvoudige weergave van verschillende parameters alsook kunnen alle gps-functionaliteiten worden weergegeven op de S-TECH 700-monitor.

Standhouder nummer: 
410
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat