Spranco-Matic


Putboringen, pomp- en beregeningsinstallaties, druppelbevloeiing, verwerking van restwaters

Merken

 • Irrimec-Elite

  beregeningshaspels

 • Ferbo

  pompsets

 • Toro-Aquatraxx

  Druppelslangen

 • Bayer-Beutech

  Phytobac

Nieuws: 

 • Druppelirrigatie in akkerbouw

  Water is van levensbelang voor een plant. Daarom is het belangrijk dat je de gewassen voldoende water geeft en dat je goed let op de kwaliteit van het water. Door gebruik te maken van een goed controleerbaar watergeefsysteem kun je de watergift zo exact mogelijk afstellen. Door regelmatige controle houd je de kwaliteit op peil.

  In tijden van waterschaarste en bij wetgeving rond het water-afschakelplan is het irrigeren via druppelbevloeiing steeds meer op de voorgrond getreden. Eerst speelde het issue "onbekend is onbemind" nog mee... Heden ten dage heeft de nood de wet doorbroken kunnen we stellen.

  Her en der zijn akkerbouwers zelf gestart met het aanleggen van druppelslangen bij teelten, onderzoekcentra bleven niet achter en ondertussen kan er in Vlaanderen al een aardige expertise worden voorgelegd op de toepassing van druppelbevloeiing in akkerbouwgewassen.

  Spranco-Matic bvba heeft steeds getracht proactief mee te denken in dit verhaal en ondertussen werden menige klanten in Vlaanderen en NL bezocht en voorzien van een druppelinstallatie. Met de keuze voor Aquatraxx-druppelslangen van TORO is meteen de garantie naar de installatie van de teler verzekerd. TORO onderscheid zich door z'n unieke labyrint, de extreem lange lengtes die kunnen aangelegd worden en de zeer precieze afgifte van élke druppelaar. De warme/droge zomers van 2018 en 2019 hebben er mee voor gezorgd dat overduidelijk kan aangetoond worden dat investeren in druppelbevloeiing wel degelijk de moeite loont. Denk daarbij aan de ruime waterbesparing tegenover traditionele systemen van watergeven (sproeiers, beregeningsboom, haspel,...), de vrijheid/luxe die de teler heeft om te bepalen waar en op welk ogenblik hij z'n teelt water wil geven (= irrigatie + afkoeling grond), de mogelijkheid om meststoffen mee te geven (= fertigatie), de positieve kwantiteit én kwaliteit (grootte-sortering etc...) en zeer zeker ook de rust die de teler geniet door z'n bewatering aan te kunnen zetten via 1 druk op de knop, via computer of smartphone. Het verplaatsen van zware pompsets, haspels en bijbehorende leidingen behoort tot het verleden. Al het voorbereidende werk gebeurd voor/tijdens de zaai- of plantperiode.

  Proeven bij telers en anno 2019 op het terrein van de WTD in Oudenaarde zullen maximaal aantonen dat de investering in druppelbevloeiing wel degelijk rendabel is en telers hier in de toekomst niet meer omheen kunnen.

  En niet te vergeten de positieve bijdrage aan het milieu en aan de waterhuishouding in de Belgische bodem.

  Met minder toch meer én beter (trachten te) bereiken in de huidige Belgische klimaatomstandigheden, dat moet o.a. een streven worden van elke Belgische land- en akkerbouwer... We kunnen er niet meer om heen...

Standhouder nummer: 
648
Standhouder locatie: 
Warandestraat