Deelevenementen

Park&Tuin (doorlopend)

Wat: op het terrein achter het Moriaanshoofd, vlakbij de hoofdingang, richt de organisatie een Park&Tuin-zone in, met onder meer demonstraties van gazonmaaiers, hakselaars en ander klein materiaal. Verder vind je er ook zeefbakken en materiaal voor landschapsonderhoud.
Waar: Maalderijstraat, in de tuin van hotel Moriaanshoofd.
Wanneer: doorlopend.
Deelnemende firma’s: Jo Beau Products, Firma Beel, Jacobs Maurits, Tuboma, Stihl, Firma Thomas, Bugnot, HH Garden, Groep Mouton.

Oldtimerhappening (doorlopend)

Wat: voor de 9de maal vindt tijdens de Werktuigendagen een grootse oldtimerhappening plaats. De organisatoren pakken opnieuw uit met een gevarieerd programma: een tentoonstelling van oldtimertractoren van vóór 1980, de ‘Belgian Oldtimer Tractoren Award (BOTA)’ met als thema Porsche en Allgaier, het ‘Belgisch Oldtimer Ploegkampioenschap (BOP)’, demo met oldtimerhooibouwapparatuur en oldtimermaïshakselaars.
Waar: oldtimerterrein in de Kattedoornstraat.
Wanneer: doorlopend.

Provinciale fokveedag (zaterdag, vanaf 12.00u)

Wat: voor de 7de maal zijn de Werktuigendagen het toneel van de provinciale fokveedag. Naast de stallen van de Schoolhoeve Axelwalle vindt u een demonstratiegroep van de Witroden, het originele ras van Oost-Vlaanderen. Daarnaast zullen er ook een aantal Holsteins van de landbouwschool van Bernardustechnicum uit Oudenaarde te bewonderen zijn.
Waar: op de weide gelegen achter de standen in de Maalderijstraat, naast de dreef.
Wanneer: zaterdag vanaf 12.00u, kampioenschappen omstreeks 15.30u.