Standhouder Nieuws
Wingssprayer

99,8% driftreductie

Wingssprayer bereikt al 99,8% minder drift naar de omgeving. De laatste loodjes wegen het zwaarst ofwel zijn bijna niet te realiseren.
Wij hebben met een dubbele afscherming over de achterkant van de Wings en een Wing-Tip ontwikkeld om die laatste loodjes toch te realiseren en daarmee 100% milieu belasting naar de omgeving en (grond)water te voorkomen bij het spuiten van allerlei gewassen.
De afschering aan de achterzijde voorkomt beschadig van de spuitdoppen en lever extra down force van luchtstromingen om de fijne druppels stevig naar onder en dieper in het gewas te drukken. De Wing-tip die stuurt extra lucht naar de binnen kant van het perceel juist om uitwaaien van gewasbeschermingsmiddelen naar buiten; naar de sloot of naar de bloemrijke akkerranden en bloeiende onkruiden te voorkomen en waarmee contact van middelen naar wormen kevers en vliegende insecten, zoals bijen te voorkomen. Daarmee willen we bereiken dat de belasting naar de omgeving totaal nul wordt.

Onze doelstelling onze missie blijft "Cropspraying without E-missies"

PDF icon advertentie.pdf
Agrimac

Siwi Combi Hitch: niets dan voordelen

Tijdens veldwerkzaamheden worden boeren en loonwerkers geregeld geconfronteerd met wachttijden of moet extra transport voorzien worden om chauffeurs naar hun machines te brengen. Het Deense Siwi Maskiner zocht en vond een oplossing voor dit probleem. Agrimac verzorgt de import in België.

Voor het laden van allerhande landbouwproducten, zoals stro of voordroog, compost, stalmest, schuimaarde of dergelijke heeft de loonwerker 2 keuzes. Ofwel wordt een 2de chauffeur voorzien die gedurende langere tijd in wacht staat, ofwel zorgt 1 chauffeur voor het laden en verspreiden/transporteren maar dan moet er extra transport voorzien worden tussen elk veld om de machines op hun plaats te krijgen.

Met de Siwi Combi Hitch is dit verleden tijd. De Siwi Combi Hitch maakt het mogelijk om snel een mestverspreider of balentransportwagen aan en af te koppelen zonder dat de chauffeur de cabine van de trekker moet verlaten. Het laden kan dan gebeuren met de frontlader zonder tussenkomst van een extra machine of chauffeur. Niet alleen een trekker kan uitgerust worden, maar ook oogstmachines zoals een hakselaar kunnen voorzien worden, zodat een trekker kan uitgespaard worden voor het transport tussen veld en kuil.

De Siwi Combi Hitch bestaat uit 2 modules. Een eerste module wordt in de driepuntshefinrichting van de tractor gemonteerd, waarna alle nodige hydraulische en elektrische koppelingen en de aftakas geconnecteerd worden. Een tweede module wordt aan de aanhangwagen (mestwagen, platte wagen, balenwagen,...) gemonteerd. Ook hier worden alle nodige koppelingen geconnecteerd. Het volstaat nu om met de trekkermodule de andere module op te pikken, waarna de verschillende hydraulische en elektrische connectoren met elkaar verbonden worden. Ook de aftakasdoorvoer wordt geconnecteerd en de machine is klaar voor gebruik. Dit alles vraagt minder dan 30 seconden tijd.

Behalve het uitsparen van een tweede chauffeur zorgt de Siwi Combi Hitch ook voor een verhoogde veiligheid. Er moet namelijk niemand meer tussen trekker en machine kruipen om aan te koppelen en de chauffeur moet de cabine niet meer verlaten. Daarnaast zorgt de oplossing van Siwi ook voor verhoogd werkcomfort.

Enkele praktische voorbeelden:

 • Verspreiden van stalmest, compost,...: De trekker voorzien van frontlader kan de spreider gemakkelijk aan- en afpikken tijdens het laden.
 • Verspreiden van mengmest: Indien de mengmestverspreider niet voorzien is van een injecteur, kan er snel gewisseld worden tussen mengmest verspreiden en inwerken met een schijveneg of cultivator, en dit zonder uit de cabine te komen
 • Laden van stro of voordroog: De trekker met frontlader kan snel en eenvoudig de balenwagen aanpikken, verzetten op het veld, afpikken en verder laden. Wanneer de wagen geladen is moet enkel nog de lading gezekerd worden waarna de wagen eenvoudig aangepikt wordt en het transport naar de hoeve aangevat kan worden.
 • Mengen van voer: De tractor met frontlader kan zowel gebruikt worden om te laden als om te mengen. Ook wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van een veldkuil of een stockageplaats verder af kan eenvoudig dezelfde trekker laden en mengen.
 • Hakselen van gras of maïs: Door de hakselaar uit te rusten met een Combi Hitch kan deze de silagewagens meetrekken. De tractoren worden dan nog enkel gebruikt voor transport over de weg. Zo kan er een trekker en chauffeur uitgespaard worden.

Er zijn ondertussen in België meerdere combinaties actief.

PDF icon flyer_verminder_uw_kosten.pdf, PDF icon flyer_verminder_uw_kosten_fr.pdf, PDF icon siwi_combi_hitch_-_fr.pdf, PDF icon siwi_combi_hitch_-_nl.pdf, Bestand siwi_combi_hitch_fr.docx
Pioneer - Corteva

Pioneer maakt deel uit van Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ is ontstaan door een fusie van Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection en Pioneer. Corteva heeft een uitgebreide pijplijn met innovatieve nieuwe producten en technologieën. Deze zullen de komende jaren geïntroduceerd worden. Corteva Agriscience is wereldwijd actief in ruim 130 landen met een team van +/- 22.000 medewerkers.

Pioneer - Corteva

Nieuwe Pioneer toppers onder de maisrassen: P7948, P8834, en P8888

In de vroege groep is P7948 een nieuwe silomais die opbrengst en voederwaarde koppelt met hoge stabiliteit. P8307 blijft de topper, ook in droge omstandigheden als zeer vroege korrelmais.

Met P8134 heeft Pioneer 4 jaar terug al een nieuwe standaard gezet voor hoge stabiele korrelopbrengsten. P8834 is een nieuwe midvroege korrelmais die de lat nog een stap hoger legt.
P8834 laat gemiddeld 1.13 Ton graan per ha meer optekenen dan het gemiddelde van de betere standardrassen in de proeven (8 rassen op 322 locaties).
P8333 maakt zijn status als nieuwe belofte waar. In 2019 was er tekort aan zaaizaad. In 2020 zal er waarschijnlijk voldoende zijn.
P8888 blijft bij de late groep de revelatie als silomais: Hoogste DS opbrengsten van alle geteste rassen bij VARMABEL (CIPF/LCV) 2018.
KOM OP HET PIONEER VELD P7948, P8834, P8333 en P8888 BEWONDEREN.

Pioneer - Corteva

Pioneer DENT Mais

Pioneer zal op de werktuigendagen de eigenschappen en voordelen van DENT mais verder uit de doeken doen. Elke geïnteresseerde landbouwer krijgt een speciale rondleiding, afgesloten met een geschenkje en een drankje.
DENT mais is voor onze regio een nieuw begrip.
DENT rassen staan bekend als rassen met een zeer hoog opbrengstpotentieel en zeer goede verteerbaarheid van het zetmeel.
NEEM DEEL AAN DE SPECIALE DENT RONDLEIDING OP HET PIONEER VELD

Pioneer - Corteva

CORTEVA Pioneer werkt samen met SAMCO bij het introduceren van Mais Onder Folie (MOF)

Een 9-tal jaren gelden startte Pioneer samen met SAMCO proeven om onder Belgische omstandigheden mais te telen onder folie. Deze techniek staat nu volledig op punt en wordt al veel toegepast.
Door het vroeg zaaien onder folie van late en geschikte maisrassen haalt de boer zeker 30 % meer korrel- en silomaisopbrengsten van een hectare. Op momenten dat het maisareaal onder druk staat (nieuw GLB en hoge grond- en pachtprijzen) is dit een techniek die zeker het overwegen waard is om de voedermaisaanvoer op de melk- en vleesveebedrijven te kunnen blijven garanderen. We merken dat mais, gezaaid onder folie, dieper wortelt en dus minder N-uitspoeling geeft en beter met de droogte omgaat.
Vroege rassen zaaien onder folie zorgt voor een extra vroege oogst met hoge DS opbrengsten. Dit zowel voor silo- als voor korrelmais.
Ook de nieuwe SAMCO zaaimachine zal te bewonderen zijn.
KOM DE OOGSTDEMONSTRATIES BEKIJKEN OP HET PIONEER VELD MET OPBRENGSTWEGINGEN van P0725 onder FOLIE op zaterdag en zondag.

Vervaet

Nieuwe motor en een nieuwe transmissie voor Vervaet Hydro Trike

Voor productiejaar 2020 heeft Vervaet de Trikes verder door ontwikkeld op het gebied van aandrijving en motorisering. Een nieuwe motor en een nieuwe transmissie worden standaard. In zowel de Hydro Trike als de Hydro Trike XL komt de nieuwe DAF MX390 met 530 PK(Euro 6). De echte binnenkomer van Vervaet is de nieuwe, eigen ontwikkelde, traploze transmissie: VSG-drive. Na twee jaar testen in het veld wordt deze standaard op de nieuwe Hydro Trikes.

De nieuwe DAF motor geeft een verlaagde uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden en voldoet daarmee weer aan de nieuwste normen. Belangrijker dan dat is het maximale koppel dat beschikbaar is bij een lager toerental. Dit heeft een brandstofbesparing tot wel 10 % als gevolg ten opzichte van de huidige motorisering.

De nieuwe transmissie is een traploos automatisch schakelende bak met twee hydromotoren. Het voorwiel blijft traploos hydraulisch aangedreven. Na gedegen onderzoek zag Vervaet alleen op deze manier een mogelijkheid om de machine gegarandeerd vanaf stilstand optimale kracht op alle drie de wielen tegelijk te geven. Een combinatie van puur mechanisch met puur hydraulisch heeft in het verleden meermaals onvoldoende werkend gebleken in het veld. Daarnaast wil Vervaet haar lage kostprijs en duurzaamheid kunnen blijven garanderen. De VSG-drive maakt het mogelijk om met slechts 1200 motortoeren een snelheid van 40km/h op de weg te bereiken.

De combinatie van de nieuwe motor en de VSG-Drive geven in recente tests overtuigende resultaten op krachtmetingen en brandstofbesparing.

Bestand hydro_trike_2020.docx, Bestand hydro_trike_2020_de.docx, Bestand hydro_trike_2020_fr.docx, PDF icon hydro_trike_2020_eng.pdf
KWS

Introductie 10 cent concept

Dankzij de vroegtijdige afrijping van KWS-maïsrassen wordt altijd gegarandeerd de maximale drogestofopbrengst en optimale energiedichtheid behaald. Door maïs te oogsten als MKS wordt de energieconcentratie nog eens enorm verhoogt waardoor, als gevolg van de besparing op aankoop van krachtvoer, de voerkosten naar 10 cent per liter melk teruggebracht kunnen worden. Tevens zorgt MKS voor de noodzakelijke pensprik voor herkauwers. Ook levert de restplant, die na oogst achterblijft op het veld, een zeer waardevolle bijdrage aan de verbetering van de bodemvruchtbaarheid!

PDF icon kws_gids_snelle_lente_rogge.pdf
KWS

Introductie teelt van Snelle Lente Rogge als tussengewas tussen twee teelten maïs

Als onderdeel van het maïs-rogge-maïs voedergewassenprogramma is Snelle Lente Rogge geïntroduceerd. Snelle Lente Rogge is het ideale tussengewas tussen twee teelten maïs. Het is de perfecte combinatie van een vanggewas en eiwitproducent. Met Snelle Lente Rogge wordt meer eiwit op het eigen bedrijf geproduceerd, wat een besparing op de aankoop en aanvoer van eiwit van buiten het eigen bedrijf realiseert en daarmee voor aanmerkelijk minder milieubelasting zorgt . Daarnaast fungeert Snelle Lente Rogge ook nog eens als effectief functionerend vanggewas en groenbemester, wat het noodzakelijke 'vangen' van reststikstof en verbetering van de bodemvruchtbaarheid mogelijk maakt.

The Ponderosa

STEYR Expert CVT: premium comfort in de compacte klasse

Uitbreiding voor de STEYR-serie in de klasse van 100–130 pk met continue variabele transmissie voor de compacte klasse / panoramadak en nieuwe Multicontroller II-armleuning / wendbare en veelzijdige krachtpatser voor veehouderijbedrijven, gemengde boerderijen, voor loonbedrijven en gemeentes.

De nieuwe STEYR Expert CVT vult de STEYR-serie perfect aan. Naast de kenmerken die deze series onderscheiden van de rest zijn vier modellen met een vermogen van 100 tot 130 pk, de continue variabele transmissie CVT, een zeer comfortabele en ruime cabine met nieuwe opties, zoals een panoramadak met groot raam en de Multicontroller II-armleuning met Electro-hydraulische fronthefbediening (EFH). De STEYR Expert CVT biedt de prestaties, veelzijdigheid en compacte afmetingen die zeer gewaardeerd worden op veebedrijven, gemengde boerderijen en bij loonbedrijven en gemeentes.

"De Expert CVT introduceert een nieuwe serie die de premiumstandaard zet voor de compacte klasse met de apparatuur en het comfort van zijn grotere broers," zegt David Schimpelsberger, Product Marketing Manager Europe, met veel genoegen.

Continue variabele transmissie en fase V-motor
De STEYR Expert CVT-series bestaat uit vier modellen: de 100 pk 4100 Expert CVT, de 110 pk 4110 Expert CVT, de 120 pk 4120 Expert CVT en de 130 pk 4130 Expert CVT. Bij iedere tractor is het beschikbare maximum vermogen 10 pk hoger. De beproefde 4,5 liter 4 cilindermotoren van FPT Industrial worden gebruikt en dankzij de HI-eSCR2 voldoen ze makkelijk aan de emissie-vereisten van fase V. De complete uitlaattechnologie bevindt zich onder de motorkap, wat niet alleen voor een compact ontwerp en een uitstekende wendbaarheid zorgt maar ook voor een onbelemmerd zicht vooruit.

De STEYR Expert CVT is volledig in-huis ontwikkeld en ondanks dat hij tot de compacte klasse behoort, is de STEYR Expert CVT uitgerust met een continue variabele transmissie. De S-Control CVT-transmissie is gebruiksvriendelijk en levert een uitstekend vermogen en is zeer veelzijdig. Het hart van de nieuwe Expert CVT-series vormt de transmissie die een continue variabele versnelling biedt van stilstand tot een maximumsnelheid van 43 km/u. Dankzij de Eco-functionaliteit wordt de rijsnelheid bereikt wanneer de motor op een verlaagd toerental draait. De dubbele koppelingstransmissie (DKT) en actieve stilstandsregeling, die standaard in elke trekker aanwezig zijn, zorgen ervoor dat het werken met de Expert CVT veilig en plezierig aanvoelt.

Comfort en prestatie in optimaal formaat
De nieuwe topklasse tractor brengt de kenmerken en het comfort van de grote STEYR-modellen naar de compacte klasse. Klanten kunnen nu kiezen tussen twee bedieningsconcepten – de Multicontroller-armleuning die al in de grotere broers is geïnstalleerd of de nieuw ontwikkelde Multicontroller II-armleuning, die extra functies biedt in compact formaat. Met behulp van de S-Tech-touchscreenmonitor kunnen bestuurders, al naar gelang, eenvoudig en gemakkelijk hydraulische functies en voertuigfuncties aan de bedieningselementen op de Multicontroller II toewijzen. Daardoor kan de nieuwe Expert CVT individueel en perfect aan verschillende werkzaamheden worden aangepast.

De geveerde cabine geeft de compacte klasse een extreem royaal gevoel van ruimte en biedt dankzij het 4-stijlen ontwerp een perfect 360-graden zicht. De optionele voorasophanging verbetert het comfort van de bestuurder. De uitstekende veelzijdigheid wordt gewaarborgd door de optioneel ingebouwde bevestigingen voor de frontlader, het multifunctionele draagframe van de vooras, de optionele fronthefinrichting en de voorste aftakas. De fronthefinrichting en de voorste aftakas zijn volledig geïntegreerd in het draagframe van de vooras, voor een mooi ontwerp en maximaal comfort.

De hydraulische CCLS-pomp van de Expert CVT met een hoge capaciteit van 110 l/min zorgt ervoor dat de tractor soepel werkt, zelfs bij zeer zware werktuigen voor grondbewerking. De twee mechanische regelventielen aan de achterkant horen bij de standaarduitvoering en één of twee mechanische of elektrische regelventielen kunnen op verzoek worden toegevoegd. Daarnaast kunnen er drie in het midden gemonteerde regelventielen voor de hydrauliek aan de voorkant of de frontlader worden besteld. Deze kunnen gemakkelijk en eenvoudig worden bediend met de elektronische joystick op de armleuning. Aangezien de hydraulische olie alleen stroomt, indien nodig, wordt het systeem ook gekenmerkt door een opmerkelijke efficiëntie. Bij gebruik met een frontlader blijkt het nieuwe panoramadak ook zijn dienst te bewijzen, niet alleen door het heldere en aangename interieur van de cabine maar ook door het optimaliseren van het zicht van de frontlader en het werkgebied.

Alles onder controle met S-TECH
De STEYR Expert CVT kan af fabriek worden uitgerust met het complete S-Tech-pakket, bestaande uit de S-Guide met RTK+, dat professionele landbouwers en bestuurders van landbouwmachines maximale nauwkeurigheid biedt en een betere controle bij een baan-tot-baan-nauwkeurigheid van slechts 1,5 centimeter.

Het Easy-Tronic II -kopakkermanagementsysteem is ontwikkeld om de werklast van de bestuurder zoveel mogelijk te verminderen bij het draaien op het eind van het veld en bij vele andere bedieningssituaties. Iedere stap kan overeenkomstig de tijd of afstand worden geprogrammeerd en daarna automatisch worden opgeroepen.

ISOBUS Klasse III biedt de tractor de mogelijkheid om met het werktuig te communiceren. Daardoor kan het werktuig de hef, de aftakas, de regelventielen en de rijsnelheid van de tractor regelen. De voordelen zijn een optimale werking van het werktuig en een efficiënte bediening van de tractor in combinatie met een verlaging van de werklast en ondersteuning van de bestuurder.

De S-TECH 700-monitor kan gemakkelijk via het touchscreen worden bediend en ingesteld. Dankzij de automatisering van de belangrijkste functies van de tractor zorgt de S-TECH-monitor voor eenvoudige weergave van verschillende parameters alsook kunnen alle gps-functionaliteiten worden weergegeven op de S-TECH 700-monitor.

Bestand steyr_expert_cvt.docx, Bestand steyr_expert_cvt_fr.docx
Aveve

AVEVE Land- en tuinbouw

AVEVE Zaden biedt de sterkste genetica aan in zaden voor wintergerst, wintertarwe, maïs, groenbemesters en grasland:

 • In wintergerst is KWS Orbit dankzij zijn uitstekende opbrengstresultaten en legervastheid dé nieuwe referentie in wintergerst. SY Baracooda is een veelbelovende nieuwe hybride gerst, Novira is dankzij zijn tolerantie voor het dwergvergelingsvirus dé verzekering tegen bladluizen.
 • In wintertarwe is Gleam reeds 3 jaar dé nummer 1 in korrelopbrengst in het rassenonderzoek in België. KWS Smart is dankzij zijn goede uitstoeling uitstekend geschikt voor late zaai na bijvoorbeeld bieten of maïs én is een absolute uitblinker in Fusarium resistentie. Campesino is de meest veelbelovende nieuwkomer in de nieuwe generatie wintertarwe.
 • In maïszaden zijn in de demo te Oudenaarde gekende en uiterst betrouwbare toprassen als Metronom en DKC 3350 uitgezaaid, maar ook veelbelovende nieuwe maïsrassen zoals de nieuwe topper in korrelopbrengst KWS Iconico, de nieuwe topper in kuilmaïs P8171, dé meest massale maïs ES Bond en de veelbelovende LG31.272.
 • Groenbemesters zijn in het nieuwe MAP6 een veelbesproken onderwerp. Het assortiment EAG groenbedekkers van AVEVE is geschikt voor zowel mengsels van groenbedekkers voor EAG als voor vanggewassen in het kader van MAP6. In 2019 lanceerde AVEVE EAG Patat pro, het beste mengsel voor aardappelen, en EAG Haver, dé meest geschikte groenbedekker voor sclerotinia-evoelige gewassen zoals erwten, boontjes of witloof.
 • Voor de inzaai van grasland biedt AVEVE 3 assortimenten aan:
   • Het SUPERSTAR assortiment voor blijvend grasland. SUPERSTAR Beltop is samengesteld met de beste rassen Engels raaigras van de Belgische rassenlijst voor gegarandeerd de hoogste DS-opbrengsten. SUPERSTAR Restart is specifiek samengesteld voor doorzaai en is behandeld met de ProNitro N coating.
   • Het CLOVERMIX assortiment zijn klavermengsels die kunnen ingemengd worden met de SUPERSTAR grasmengsels voor N-fixatie of om te voldoen aan de premie Vlinderbloemigen.
   • Het MIXITAL assortiment voor tijdelijke maaiweiden en groenbemesting. Het Italiaans raaigras in deze mengsels is afkomstig van onze Belgische vermeerderaars bij Pregras en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor kiemkracht en zuiverheid.

AgriExpert: app als rechterhand voor de moderne boer
Met AgriExpert lanceren AVEVE Land- en Tuinbouw en Sanac een unieke app die de boer en tuinder helpt om gewassen gericht en optimaal te beschermen en zo hun rendement te verhogen. Bovendien vaart het milieu er ook wel bij. De app geeft heel concreet en specifiek aan wanneer, hoeveel en voor welke gewassen de boer gewasbeschermingsmiddelen moet gebruiken. Telers moeten dus pas in actie schieten wanneer het echt nodig is en kunnen aangepaste behandelingsschema's hanteren. Zo springen ze efficiënter om met hun gewas- beschermingsmiddelen en meststoffen.

De app biedt een waarschuwingstool die op basis van actuele weerdata, info over heersende gewasziektes of insectenplagen én de historiek van de gebruiker, het risico op kwaliteits- of opbrengstverlies inschat. De gebruiker krijgt dan een waarschuwingsbericht, met eventueel een foto van de problematiek en advies tot remediëring. In combinatie met de kennis en ervaring van meer dan 100 experts in the field die persoonlijk bij de boer langsgaan, garandeert deze tool een complete en onmisbare service voor de klant.

Sanac: proefvelden met nieuwe en gevestigde variëteiten voor vollegrondsgroenten
Sanac en haar partner Seminis tonen graag hun nieuwe proefvelden met diverse vollegrondsgroenten. Voor het eerst zal de bezoeker een demoveld kunnen bekijken met enkele rassen van topkwaliteit zoals wortelen, knolselder en courgette.

Elke dag opnieuw, levert Sanac met een ervaren team van experts professioneel teeltadvies, kwalitatieve producten en innovatieve service aan de land- en tuinbouwer. Ons sterk logistiek netwerk zorgt bovendien voor een feilloze bediening in Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Cofabel lanceert eerste 100% elektrische landbouwvoertuig in België
Voor de allereerste keer is een 100% elektrisch Kramer landbouwvoertuig verkocht in België. De Kramer KL25.5e is een wiellader (een multi-inzetbaar werktuig om te heffen, scheppen, vegen,...) die volledig wordt aangedreven door batterijen en exclusief verdeeld wordt in België door Cofabel, een sterk merk van Arvesta. De eer van deze primeur is voor bioboer Frank Lambert uit Gistel die zo nog meer inzet op groene en hernieuwbare energie: "Dankzij mijn zonnepanelen en binnenkort ook eigen windmolen, was de stap naar een elektrisch werktuig een logische. Bovendien is deze Kramer duurzaam, krachtiger en efficiënter dan een soortgenoot op brandstof."

Dankzij zijn twee motoren beschikt hij altijd over een maximaal laadvermogen van 2.500 kilo, daar waar een dieselversie zijn vermogen moet verdelen en dus minder efficiënt kan inzetten. De machine is bovendien ook stil en emissievrij wat het werken in stallen aangenaam maakt voor mens én dier.

Over Arvesta
Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 1900 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 250 AVEVE-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,4 miljard euro. www.arvesta.eu

Aveve

Arvesta lanceert duurzame innovaties op Werktuigendagen 2019

Arvesta zal tijdens de Werktuigendagen 2019 de duurzame innovaties van haar sterke merken AVEVE Veevoeding, AVEVE Land- en Tuinbouw, Sanac en Cofabel voorstellen. Gedurende 2 dagen, van 21 tot 22 september, staan zo experten in veevoeding, land- en tuinbouw en machines zij aan zij. Arvesta benadrukt hiermee de kracht van het eengemaakte bedrijf: het is meer dan ooit een kenniscentrum waar expertise in alle facetten van de landbouw samenkomt. AVEVE Voeding, AVEVE Land-en Tuinbouw en Cofabel staan samen op stand 502. Sanac bevindt zich in het tuinbouwgedeelte.

Sterke merken zij aan zij voor nog meer toegevoegde waarde
Arvesta bundelt de kracht van haar 40 sterke merken en 1900 experts om de boer en tuinder nog meer een totale service aan te bieden. Tijdens de Werktuigendagen stellen we enkele van onze sterke merken voor. Samen zorgen ze voor een totaalaanpak waarbij de klant geholpen wordt van A tot Z voor nog meer toegevoegde waarde.

Aveve

AVEVE Veevoeding

Steeds meer Belgische afzetkanalen voor melk willen zich onderscheiden door VLOG-melk aan te kopen. Dat is melk die vrij is van genetisch gemodificeerde organismen (GGO) dankzij aangepast en specifiek veevoeder. Voor melkveehouders kan het een interessante stap zijn om in te zetten op deze toenemende trend. Daarbij kunnen ze rekenen op de unieke expertise en advies van Arvesta dat als eerste in België een VLOG-gecertificeerde mengvoederfabriek voorzag en intussen een compleet gamma VLOG-voeders produceert. Arvesta blijft hier verder op inzetten en startte zopas een nieuwe productielijn voor VLOG-gecertificeerde mineralen en vitaminen.

5 productiesites voor zo'n 140.000 ton VLOG-voeder
Dirk Van Thielen, Directeur Animal Nutrition bij Arvesta legt uit waarom zij pionier zijn op vlak van VLOG-voeders: "In 2016 werd onze productiesite in Hombourg de eerste Belgische VLOG-gecertificeerde mengvoederfabriek. Daarna volgden nog 3 andere sites in ons land alsook een productiesite in het Duitse Ichenhausen, de bakermat van de VLOG-certificering. Vandaag bieden we een compleet assortiment 100% GGO-vrije voeders, mineralen en vitaminen aan, goed voor jaarlijks zo'n 140.000 ton." De grondstoffen die gebruikt worden voor deze voeders zijn bovendien uitsluitend van Europese bodem waardoor ook de ecologische voetafdruk ervan beperkt wordt.

Centrum Agrarische Geschiedenis

Expo: Tractor, een ronkend verhaal

De expo 'Tractor. Een ronkend verhaal' schetst de evolutie die de tractor doormaakte met oog voor het leven op en rond de machine. Wie waren de belangrijkste producenten? Welke technische vernieuwingen maakten de machine zo populair? Vanwaar komt de liefde voor gemotoriseerde pk's en de passie die tradities en collecties levend houdt?

De interactieve expo bestaat uit een expo-kraam met educatieve spelletjes en een historische tijdlijn. Infobanners schetsen thematische achtergrondinformatie.

De illustraties opgediept uit archieven en bij verzamelaars tonen een eindeloze variatie aan modellen, toepassingen en gebruiken.

PDF icon tractor_een_ronkend_verhaal.pdf
Mas Seeds

Agrostart: exclusieve zaadbehandelingsformule voor maïs en zonnebloemen

MAS Seeds ontwikkelt efficiënte en economische oplossingen voor landbouwers.

Innovatieve formule

 • Biostimulant: verbetert de opname van beschikbare voedingsstoffen
 • Fungicide: beschermt tegen schimmels
 • Insecticide: tefluthrin werking tegen insecten
 • Vogelwerend: tefluthrin werking tegen vogels

Sterkere planten die goed beschermd zijn

 • Vroege kracht: verhoogt het aantal opgekomen planten, homogeniteit en kracht van de opgekomen planten
 • Worteloppervlak: verhoogt het effectieve worteloppervlak
 • Gewas uniformiteit: meer regelmatige plantdichtheid
 • Opbrengst: gemiddelde stijging van 1 tot 7%, gewassen en plagen afhankelijk

2 beschikbare formules

 • Agrostart
   • Groeistimulator zaailingen
   • Bescherming tegen bodemschimmels
 • Agrostart+
   • Groeistimulator zaailingen
   • Bescherming tegen bodemschimmels
   • Bescherming tegen insecten
   • Vogelwerend

Onze nieuwe hybriden

 • Alonso (FAO 210): brengt opbrengst en vroegrijpheid
 • MAS Milkyplus.11 (FAO 210): verhoogt uw melkproductie door mengsel van 2 geselecteerde rassen
 • DM2508 (FAO 230): super zetmeelrijke en hoge opbrengst hybride
 • Malongo (FAO 215): voor vroegheid en zetmeelopbrengst
 • MAS Yieldyplus.21 (FAO 240): verbetert uw opbrengst door mengsel van 2 geselecteerde rassen
PDF icon mas_seeds.pdf

Pagina's